O grupare de traficanţi de droguri din Iaşi a fost destructurată de Revelion

sâmbătă, 01 ianuarie 2022, 20:00
2 MIN
 O grupare de traficanţi de droguri din Iaşi a fost destructurată de Revelion

În noaptea de Revelion, în jurul orei 05.00, poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Iaşi şi procurorii D.I.I.C.O.T. – S.T. Iaşi au desfăşurat o acţiune de amploare, pentru destructurarea unei grupări infracţionale organizate, ce ar fi specializată în traficul internaţional cu droguri, cocaină şi cannabis, via Olanda-Germania-România, Iaşi.

Astfel, a fost efectuată o acţiune de prindere în flagrant delict, fiind depistate două persoane, care ar fi venit din Germania şi ar fi avut asupra lor substanţe susceptibile a fi droguri de risc şi de mare risc, respectiv aproximativ 600 grame de substanţe susceptibile a fi cocaină şi 176 grame de substanţe susceptibile a fi cannabis. Acţiunea a fost urmată de efectuarea a 14 percheziţii domiciliare, în judeţul Iaşi, la persoane bănuite că fac parte din grupul infracţional şi care s-ar fi ocupat cu distribuirea drogurilor în judeţul Iaşi şi în judeţele limitrofe.

De asemenea, au fost puse în executare 4 mandate de aducere, emise de procurorii D.I.I.C.O.T. – S.T. Iaşi. În urma celor 14 percheziţii domiciliare, au fost ridicate 400 de grame de substanţe susceptibile a fi cannabis, 4 grindere, o instalaţie pentru înfiinţarea culturilor de cannabis indoor, precum şi 5.000 de euro, 10.000 de lei, 500 de lire, un pistol cu gaz lacrimogen, cu 38 de cartuşe, 18 telefoane mobile, 2 laptopuri şi înscrisuri. 6 persoane au fost conduse la audieri.

Procurorul D.I.I.C.O.T. – S.T. Iaşi care instrumentează cauza a dispus începerea urmăririi penale, pentru comiterea infracţiunilor de trafic de droguri de risc şi de mare risc, introducere în ţară de droguri de risc şi deţinere în vederea consumului propriu de droguri, urmând a dispune, în urma audierilor, măsurile procesuale care se impun.

Acţiunea a beneficiat de sprijinul poliţiştilor din cadrul S.C.C.O. Vaslui, Serviciului Rutier Iaşi şi S.A.S. Iaşi, precum şi al jandarmilor din cadrul I.J.J. Iaşi.  Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcţia Operaţiuni Speciale Iaşi şi U.C.A.I.

 

Comentarii