O hoaţă a atacat o femeie chiar dacă era însoţită de un bărbat

luni, 18 martie 2024, 02:50
2 MIN
 O hoaţă a atacat o femeie chiar dacă era însoţită de un bărbat

Prezenţa unui bărbat nu a împiedicat-o pe o hoaţă să atace o femeie în plină stradă, pentru a o jefui. Hoaţa a scăpat, dar numai pentru moment.

În noaptea de 23/24 iulie 2022, după miezul nopţii, Mihaela C. se afla în faţa Casei Sindicatelor, împreună cu prietenul său. Cei doi nu ştiau că erau urmăriţi de Elena Dima, iar când au aflat, lucrurile s-au desfăşurat prea rapid pentru a putea reacţiona. Dima a abordat-o pe Mihaela C., adresându-i injurii fără niciun motiv. A lovit-o apoi cu palma, femeia căzând pe asfalt. Atunci, Dima i-a smuls geanta pe care o purta pe umărul stâng şi s-a îndepărtat în fugă pe o alee din zonă.

Hoaţa era o mai veche cunoştinţă a poliţiştilor Secţiei 5, aşa că aceştia au identificat-o în scurt timp. În mai puţin de o lună, dosarul său era avansat spre soluţionare Judecătoriei, sub acuzaţia de tâlhărie calificată. În vârstă de 43 de ani, căsătorită, Dima nu a avut niciodată un loc stabil de muncă, preferând să-şi câştige existenţa prin comiterea unor infracţiuni. Ca urmare, ea a fost judecată ca recidivistă, primind o pedeapsă cu executarea în regim de detenţie. Totuşi, judecătorii au fost îngăduitori, ţinând cont de recunoaşterea faptei, dar şi de valoarea relativ redusă a prejudiciului. Dima a fost condamnată la 3 ani şi 6 luni de închisoare, faţă de un minim legal de 3 ani. Sentinţa Judecătoriei a rămas definitivă şi după reanalizarea dosarului de către Curtea de Apel. (A.Z.)

Comentarii