O ieşeancă a cerut instanţei ca iubitul ei să fie supravegheat electronic. I s-a aprobat

joi, 19 ianuarie 2023, 02:50
1 MIN
 O ieşeancă a cerut instanţei ca iubitul ei să fie supravegheat electronic. I s-a aprobat

Dispozitivele electronice de supraveghere au ajuns şi la Iaşi. Magistraţii Judecătoriei au aprobat solicitarea unei ieşence ca iubitul său să fie obligat să poarte un astfel de dispozitiv, iar decizia a fost confirmată ieri de Tribunal.

D.A. s-a adresat judecătorilor după ce concubinul său, I.M., o îmbrâncise şi aruncase pe geam mai multe bunuri din casă. Poliţiştii chemaţi la faţa locului au emis un ordin de protecţie provizoriu, montându-i totodată lui I.M. un dispozitiv electronic de supraveghere. Deşi se declarase de acord să-l poarte, I.M. a avut un atac de panică la activarea dispozitivului, fiind necesară internarea temporară la Institutul de Psihiatrie Socola.

Magistraţii Judecătoriei au luat în calcul faptul că actul de violenţă al lui I.M. fusese unul relativ uşor, dar şi antecedentele bărbatului, împotriva căruia mai fusese emis un ordin de protecţie în urmă cu doi ani. Judecătorii au decis emiterea unui nou ordin, pe o durată de trei luni, interval în care I.M. nu va mai avea voie să se apropie la mai puţin de 100 de metri faţă de concubina sa. Eventuala încălcare a acestei limite va fi notificată automat de dispozitivul de supraveghere pe telefonul lui D.A. 

 

 

Comentarii