O lună de campanie împotriva avortului la Iaşi. Marşul pentru Viaţă, pe 23 martie

luni, 04 martie 2019, 02:56
1 MIN
 O lună de campanie împotriva avortului la Iaşi. Marşul pentru Viaţă, pe 23 martie

Asociaţia Pro Vita din Iaşi a iniţiat în martie Luna pentru Viaţă 2019, 31 de zile în care aceştia încurajează femeile să nu apeleze la avort şi să apere viaţa pruncilor, încă de la momentul concepţiei. Activităţile se vor desfăşura în mai multe judeţe din Moldova, aflate sub oblăduirea Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei – Iaşi, Botoşani şi Neamţ.

Punctul culminant al manifestărilor va fi Marşul pentru Viaţă care este programat să aibă loc anul acesta simultan în 500 de localităţi din România şi Republica Moldova, în data de 23 martie.

„În cadrul acestei ediţii vom desfăşura o serie de activităţi menite să atragă atenţia asupra faptului că viaţa este frumoasă şi trebuie preţuită. Ne bucură faptul că vom reuşi luna aceasta să organizăm alături de partenerii noştri diverse activităţi care vor stârni creativitatea şi atenţia tinerilor“, a precizat într-un comunicat de presă Sorina Hîngănescu, coordonator al acţiunii.

La nivelul judeţului Iaşi, marşul va avea loc în Iaşi, Hârlău, Paşcani, Vlădeni, Podul Iloaiei, Ţibăneşti, Răducăneni şi Târgu Frumos.

În paralel, în întreaga lună, în parteneriat cu două parohii din Iaşi şi cu companii, vor avea loc mai multe activităţi, de la ateliere pentru literatură şi desen, la seri de film pro viaţă, manifestări specifice zilei de 8 martie, activităţi la maternităţile din Iaşi, campanii stradale sau ateliere de desene pe asfalt.

Comentarii