O nouă întâlnire în cadrul proiectului „Salonul cu amintiri”

luni, 21 martie 2022, 02:50
1 MIN
 O nouă întâlnire în cadrul proiectului „Salonul cu amintiri”

Complexul Muzeal Naţional "Moldova" Iaşi propune ieşenilor săptămâna aceasta o întâlnire cu Angela Paveliuc, doctor în etnografie, cu o activitate muzeală de câteva decenii. Evenimentul, intitulat "O viaţă… cu Angela Paveliuc Olariu", se desfăşoară în cadrul proiectului "Salonul cu amintiri", ieşenii având ocazia să se întâlnească cu Angela Paveliuc joia aceasta, pe 24 martie, de la ora 15.00, la Muzeul Memorial "Mihail Kogălniceanu" Iaşi.

Evenimentul "O viaţă… cu Angela Paveliuc Olariu" este parte integrantă a proiectului "Salonul cu amintiri", iniţiat de Asociaţia "Universul Prieteniei" Iaşi, în parteneriat cu Complexul Muzeal Naţional "Moldova" Iaşi, în cadrul căruia sunt organizate întâlniri cu personalităţi culturale ieşene.

Angela Paveliu-Olariu s-a născut în anul 1938, în Basarabia, este licenţiată a Facultăţii de Filologie, secţia Istorie-Română din cadrul UAIC. Între 1964-1968 a fost director al Muzeului din Câmpulung Moldovenesc, în perioada 1968-1977 a condus Muzeul Judeţean Botoşani şi aici a pus şi bazele Muzeului de Etnografie din Botoşani, reorganizând mai multe case memoriale importante. După pensionare a fost consultant în cadrul Centrului de Creaţie Botoşani şi a sprijinit înfiinţarea unor muzee săteşti.         În cadrul evenimentului de joi va avea loc şi un recital de nai susţinut de prof. Teodora Albu şi elevii Ana-Maria Dumitriu şi Maria-Daria Constantinescu, acompaniaţi la pian de prof. Andrei Oloieri. 

Comentarii