O sentinţă surpriză, ce încurcă planurile primarului Chirica. Mai apucă vicele Baciu sfârşitul anului în funcţie?

vineri, 14 iulie 2023, 01:50
2 MIN
 O sentinţă surpriză, ce încurcă planurile primarului Chirica. Mai apucă vicele Baciu sfârşitul anului în funcţie?

Curtea de Apel i-a respins ieri o acţiune deschisă mai mult ca să câştige timp. Urmează procesul în care fostul consilier local USR contestă decizia nefavorabilă a primei instanţe. Tribunalul a respins cererea lui Cezar Baciu de chemare în judecată a USR după ce a fost dat afară din partid

 

Curtea de Apel a respins, ca nefondat, apelul formulat de viceprimarul Cezar Baciu împotriva sentinţei pronunţate în februarie de magistraţii Tribunalului Iaşi prin care i se dădea dreptate Comisiei Naţionale de Arbitraj a USR. Reclamantul ceruse în faţa instanţei ca organismul uniunii să îl repună în calitatea de membru al USR – lucru pe care nu Comisia Naţională de Arbitraj îl poate face.

CITEȘTE ȘI: Un serial ZdI: Cine conduce Iaşul? Azi, viceprimarul Cezar Baciu, un veritabil trântor de lux

Mulţi au văzut această acţiune ca pe una menită să amâne verdictul într-un alt proces în care fostul consilier USR contestă excluderea sa din partid, măsură luată după ce a votat altfel decât se hotărâse în grupul USR. Excluderea sau demisia din partid implică pierderea mandatului obţinut de orice ales local care a candidat pe lista formaţiunii respective.

Amintim că Cezar Baciu asigură de doi ani majoritatea în Consiliul Local Iaşi, alături de aleşii liberali şi de alţi doi sateliţi dintr-un partid minuscul. Tot de doi ani, Cezar Baciu este viceprimar, funcţie care îi asigură un venit lunar de peste 12 mii de lei, deşi are atribuţii minime.

Indemnizaţia e mult mai mare şi decât despăgubirile pe care vicele a fost obligat să le plătească Comisiei de Arbitraj a USR, respectiv 2500 de lei reprezentând cheltuieli de judecată. Decizia Curţii de Apel este definitivă, astfel că poate fi reluat procesul în care fostul userist contestă faptul că a fost dat afară din USR. El a pierdut în prima instanţă, dar a contestat hotărârea nefavorabilă lui dată de Tribunal pe 25 mai anul trecut. Cu o lună înainte, a avut „inspiraţia” să deschidă acţiunea contra Comisiei de Arbitraj, amânând astfel judecarea apelului.

CITEȘTE ȘI: “Trădătorul” Cezar Baciu rămâne viceprimar! Subterfugiul legal prin care şi-a betonat funcţia

Comentarii