Opera Iași a fost premiată la Sibiu Opera Festival

sâmbătă, 07 octombrie 2023, 09:37
1 MIN
 Opera Iași a fost premiată la Sibiu Opera Festival

Opera Națională Română din Iași a primit o Diplomă de Excelență din partea organizatorilor ediției a XXII-a a Sibiu Opera Festival, manifestare de prestigiu, care se derulează în aceste zile.

Distincția a fost acordată aseară, în cadrul unui eveniment la care a participat și ministrul Culturii, Raluca Turcan, pentru calitatea premierelor „Văduva veselă 2.0” de Franz Lehar și „Trubadurul”, de Giuseppe Verdi. Producțiile amintite au văzut lumina aplauzelor în acest an, în mandatul managerului interimar al teatrului liric ieșean, Andrei Fermeșanu.

Prezent la Sibiu pentru a ridica premiul, Andrei Fermeșanu a declarat: „Ne bucură faptul că eforturile întregului colectiv au ca roade producții de calitate ridicată, apreciate de întreaga lume lirică din țară. Onoranta distincție primită la Sibiu Opera Festival este un nou semn că Opera Iași rămâne una dintre instituțiile culturale de referință ale României”.

Miercuri, de la ora 19:00, Opera Națională Română din Iași va prezenta în cadrul festivalului de la Sibiu spectacolul „Don Pasquale”, de Gaetano Donizetti. Reprezentația va avea loc în Sala Thalia a Filarmonicii de Stat Sibiu, cu începere de la ora 19:00.

Comentarii