OPINIE: Dă-i cu tiribomba!

miercuri, 27 februarie 2019, 02:43
3 MIN
 OPINIE: Dă-i cu tiribomba!

 

S-a lansat zvonul că FRF va ajuta Viitorul să se califice în play-off pentru ca internaţionalii de sub comanda lui Hagi să se poată odihni înainte de Euro

 

S-a încetăţenit în fotbalul nostru ca înaintea oricărui meci important, să fie lansate fel de fel de informaţii bombastice, cu menirea de a destabiliza o echipă sau alta. Speculându-se dorinţa de senzaţional a presei, tiribombele apar necontenit  şi marele noroc al fotbaliştilor & managerilor este acela că sunt majori şi vaccinaţi şi nu mai pun demult faţa la asemenea zvonistică.

Nu încape îndoială că meciul cel mai important al ultimei etape din sezonul regulat este FC Viitorul – FC Botoşani şi acest meci, care interesează şi Politehnica Iaşi, n-avea cum să nu fie virusat. Un cotidian bucureştean de sport demonstrează, cu argumente cifrice, că Federaţia Română de Fotbal (FRF) ar fi interesată ca Viitorul să câştige meciul de duminică şi, implicit să intre în play-off. Cheia interesului este participarea naţionalei U21 la turneul final din Italia, la care echipa antrenată de Mirel Rădoi a reuşit să se califice şi la care promite o evoluţie interesantă. Pe un plan subţire, cum poate rămâne FRF insensibilă la interesul naţionalei, fie ea şi cea mică?

Pe scurt, ideile sunt următoare: pe 19 mai se termină play-off-ul, iar internaţionalii Viitorului, odată calificaţi, ar încheia conturile mai devreme, înainte de turneu. Dacă rămâne în play-out, echipa lui Hagi ar trebui să se chinuie acolo până pe 2 iunie, iar pe 15 iunie are loc primul meci al tricolorilor, cu Croaţia. Iar dacă s-ar întâmpla surpriza ca Viitorul să ajungă la un baraj de menţinere în Liga I, Mirel Rădoi ar trebui să-şi ia adio de la băieţii lui Hagi.

Considerând ultima ipoteză ca fantasmagorică (ceea ce recunosc şi jurnaliştii bucureşteni) rămâne să ne întrebăm de ce să renunţe Rădoi şi nu Hagi, fiind vorba de un eveniment la scară fotbalistică naţională? După cum îl ştim noi pe Hagi, acesta nu va fi afectat de un final fără miză palpabilă, preferând să rodeze alţi tineri. Se spune că, din lotul Viitorului, Boboc, Ghiţă, Băluţă, Drăguş, Ianis Hagi, Măţan şi Ciobanu sunt în vizorul lui Rădoi pentru Euro. În condiţiile unui evoluţii în play-off, Hagi s-ar putea dispensa pentru câteva etape de selecţionabili sau s-ar putea înţelege cu Rădoi în această problemă. Hagi are oricând la dispoziţie o echipă viabilă fără aceşti jucători. Să zicem: Cojocaru – Artean, Mladen, Ţâru, de Nooijer – Casap, Achim, Eric – Vînă, Rivaldinho, Houri. Şi mai sunt în lot Kuppers, Casap, Calcan, Iacob şi alţii. În fine, e greu de crezut ca Gică Hagi să-i refuze lui Ianis şi colegilor săi ocazia de a-şi demonstra valoarea la o astfel de competiţie.

Şi atunci? Petardă sau tiribombă? O simplă speculaţie de presă sau o briză marină ceva mai tare, în direcţia Botoşani?

 

Comentarii