Parastas încheiat la spital. Cauza pare a fi coliva

luni, 24 septembrie 2018, 01:50
1 MIN
 Parastas încheiat la spital. Cauza pare a fi coliva

Mai multe persoane au ajuns în acest sfârşit de săptămână la spital după ce au participat la o pomenire. Pomenirea a avut loc în satul Cepleniţa şi au participat aproximativ 120 de persoane, iar în timpul nopţii de sâmbătă spre duminică, o parte dintre acestea aveau simptome specifice toxiinfecţiei alimentare.

Iniţial, la Spitalul Orăşenesc din Hârlău au ajuns cinci persoane care prezentau diaree, vărsături şi des­hidratare.

„Au mers la spital cinci persoane din zona respectivă, ulterior încă trei persoane din zona Tomeşti, care au declarat că au participat la acest praznic, au solicitat intervenţia echipajelor medicale“, a precizat prof. dr. Diana Cimpoeşu, medic-şef UPU-SMURD.

Cele trei persoane au fost redirecţionate către Spitalul de Boli Infecţioase „Sf. Parascheva“, unde au şi rămas internate pentru tratament şi supraveghere medicală. Se bănuieşte că toxiinfecţia alimentară ar fi pornit de la coliva pe care aceştia au consumat-o.

„Starea lor de sănătate nu pune probleme, este una foarte bună. În ultima gardă nu a mai ajuns nicio persoană de la pomenire la noi la spital, ceea ce ne face să credem că nu este vorba despre un focar. Rămâne ca Direcţia de Sănătate Publică Iaşi să stabilească despre ce a fost vorba“, a declarat prof. dr. Carmen Doro­băţ, managerul Spitalului de Boli Infecţioase.

Ancheta epidemiologică derulată de cei de la DSP urmează să stabilească cauzele toxiinfecţiei alimentare.

Comentarii