Patriarhul Daniel îi cere arhiepiscopului Tomisului, Teodosie, să pună capăt disputei cu Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române

sâmbătă, 29 aprilie 2023, 12:15
1 MIN
 Patriarhul Daniel îi cere arhiepiscopului Tomisului, Teodosie, să pună capăt disputei cu Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române

Patriarhul Daniel îi cere arhiepiscopului Tomisului, Teodosie, să pună capăt disputei cu Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române. Potrivit unei scrisori trimise de patriarhul Daniel către Teodosie, urmează ca, în iunie, Sfântul Sinod să ia o decizie legată de „problema distincției dintre poziția oficială a Bisericii și opiniile individuale ale ierarhilor, clericilor și mirenilor”.

Între Vasile Bănescu și arhiepiscopul Tedosie a avut loc o dispută publică, în care acesta din urmă a afirmat, printre altele, despre Bănescu, că „are a doua soție care a fost categoric împotriva religiei și atunci ce să aștepți dintr-o atmosferă de familie foarte controversată”.

Patriarhul îi cere arhiepiscopului Tomisului să pună capăt disputei cu Bănescu

Iată scrisoarea trimisă de patriarhul Daniel către arhiepiscopul Teodosie, publicată de Știri pe surse:

„Înaltpreasfinția Voastră,

Trebuie oprită polemica în relația cu Domnul Bănescu, deoarece produce tulburare în Biserică (conflictul între un teolog mirean, consilier patriarhal, și un ierarh din Sinod).

Problema distincției dintre poziția oficială a Bisericii și opiniile individuale ale ierarhilor, clericilor și mirenilor va fi discutată la următoarea ședință a Sfântului Sinod.

Cu binecuvântări,

Patriarhul Daniel!”

Mai mult, pe defapt.ro

Comentarii