Patru fete, din care trei au vârste între 3 şi 7 ani, agresate sexual de o educatoare şi un profesor

luni, 17 ianuarie 2022, 15:14
2 MIN
 Patru fete, din care trei au vârste între 3 şi 7 ani, agresate sexual de o educatoare şi un profesor

Vineri, 14 ianuarie 2022, a fost o zi neagră, cu două cazuri înfiorătoare în sistemul de educaţie din judeţul Suceava. O educatoare de la o grădiniţă din Bosanci şi un profesor de la o şcoală din Costâna au fost arestaţi pentru fapte de natură sexuală, victime fiind minori. Maria Podolak, de 51 de ani, şi Dragomir Vicenţiu Chiseliţă, de 59 de ani, sunt acuzaţi de agresiune sexuală, iar judecătorii care au analizat propunerile de arestare preventivă au decis că ambii trebuie să stea după gratii, cel puţin pentru 30 de zile.

În cazul educatoarei detaliile sunt de-a dreptul şocante, iar faptele sunt de la finalul anului trecut. Pe 7 decembrie 2021, Maria Podolak a reclamat la Poliţie că maşina pe care o deţine, marca Dacia Sandero, a fost incendiată în cartierul Obcini, acolo unde locuieşte. În urma verificărilor a fost identificat şi autorul, care a recunoscut fapta, dar a precizat că a recurs la acest gest pentru a-i da o lecţie educatoarei. Mai exact, bărbatul, care se află şi el în spatele gratiilor, a reclamat că femeia i-a agresat sexual fetele minore, una de 3 şi alta de 7 ani, care erau în grupa de la Grădiniţa cu Program Normal din Bosanci unde femeia lucra ca educatoare.

Mai exact, cu diferite ocazii, femeia le-a băgat degetele în vagin fetiţelor, lucru care s-a întâmplat şi cu o altă copilă, în vârstă de 7 ani, care mergea la aceeaşi grădiniţă. În baza acestor informaţii, anchetatorii au efectuat percheziţii la domiciliul Mariei Podolak, dar şi la grădiniţă, iar vineri dimineaţă au reţinut-o pentru 24 de ore.

În aceeaşi zi, femeia a fost dusă la Judecătoria Suceava, iar magistratul de drepturi şi libertăţi a emis pe numele ei un mandat de arestare pentru o perioadă de 30 de zile pentru viol în formă continuată, agresiune sexuală şi rele tratamente aplicate minorului, măsură care nu este definitivă şi poate fi contestată la instanţa superioară.

În cazul lui Dragomir Vicenţiu Chiseliţă, profesor care predă biologie şi muzică la şcoala din Costâna, anchetatorii au stabilit că la începutul acestei săptămâni a abordat o elevă în vârstă de 14 ani, căreia i-a făcut o serie de avansuri sexuale. Minora a înregistrat discuţia pe telefonul mobil şi apoi, când a ajuns acasă, le-a prezentat părinţilor totul. Aceştia au sesizat Poliţia în cursul zilei de miercuri, iar în cadrul anchetei care s-a derulat a avut loc şi o percheziţie informatică a telefonului, de pe care a fost extrasă înregistrarea incriminatorie. Vineri dimineaţă, Dragomir Vicenţiu Chiseliţă a fost reţinut pentru 24 de ore, iar în aceeaşi zi procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava l-au prezentat unui judecător de drepturi şi libertăţi. Magistratul care a analizat propunerea procurorilor a decis că trebuie emis mandat de arestare. Astfel, Dragomir Vicenţiu Chiseliţă a primit mandat de arestare pentru o perioadă de 30 de zile, pentru agresiune sexuală şi racolare de minori în scopuri sexuale, măsură care poate fi contestată la Tribunalul Suceava.

SURSA: monitorulsv.ro

 

 

Comentarii