Patru tineri s-au bătut ca chiorii, şi-au dat cărămizi în cap şi s-au tăiat

luni, 07 mai 2018, 01:50
2 MIN
 Patru tineri s-au bătut ca chiorii, şi-au dat cărămizi în cap şi s-au tăiat

O bătaie la Răducăneni s-a încheiat cu spitalizarea celor patru tineri implicaţi. Victimele, cu vârste între 17 şi 23 de ani, se află sub supravegherea medicilor de la Spitalul „Sfântul Spiridon“, Spitalul de Copii „Sfânta Maria“ şi de la Spitalul de Neurochirurgie. Apelul la 112 prin care s-a solicitat ajutor s-a înregistrat duminică, în jurul orei 4.00. 

Potrivit primului apel, un bărbat de 23 de ani ar fi avut nevoie de ajutor întrucât era înjunghiat cu un cuţit în coapsa stângă. Pentru preluarea pacientului a intervenit cel mai apropiat echipaj specia­lizat, unul de prim ajutor de la SMURD. „După cinci minute am fost anuntaţi că, de fapt, sunt patru victime înjunghiate care s-au prezentat la sediul Ambulanţei Răducăneni veniţi cu maşina proprie. Astfel, s-a trimis imediat şi TIM-ul (n.r. – echipaj de terapie intensivă mobilă SMURD), un echipaj EPA şi un echipaj SAJ erau deja la faţa locului“, a precizat profesorul Diana Cimpoeşu, medic-şef UPU-SMURD.

Urgentiştii care au intervenit la Răducăneni au acordat îngrijiri unui tânăr de 17 ani, înjunghiat în loja renală stângă, pe care l-au transportat în Unitatea de Primire Urgenţe de la Pediatrie. Un alt pacient, un bărbat de 23 de ani înjunghiat cu un cuţit în piciorul stâng, care prezenta şi un tramatism al feţei, a fost transportat în Unitatea de Primire Urgenţe de la Spitalul „Sfântul Spiridon“. Cei doi răniţi au fost preluaţi şi transportaţi de echipajul de prim ajutor SMURD. „Echipajul de terapie intensivă a preluat un tânăr de 23 ani cu plăgi multiple în­junghiate în coapsa stângă, dirijat către UPU de la Spitalul «Sfântul Spiridon»“, a adăugat şefa SMURD.

Un alt pacient, un tânăr de 21 ani care, după ce a fost lovit cu o cărămidă în cap, a suferit un traumatism cranio-cerebral soldat cu pierderea cunoştinţei, a fost preluat de un echipaj SAJ şi a fost transportat în Unitatea de Primire Urgenţe de la Spitalul de Neurochirurgie. Cei patru răniţi au fost diagnosticaţi cu etilism acut, după cum au punctat reprezentanţii SMURD. 

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii