Pluguşorul lui George Simion şi AUR

duminică, 31 decembrie 2023, 12:37
2 MIN
 Pluguşorul lui George Simion şi AUR

Sară bună, sară sfântă,/Viscolul prin hornuri cântă,/Însă nu mă înspăimântă:/Chiar dacă afară-i ger,/M-am uns la şale cu ler/Şi-n urechi am băgat vată,/Curentul să îl combată,/Apoi am scuipat în sân,/Sănătos eu să rămân,/Ca oricare bun român,/Fără să fiu vaccinat./Deşi rău am îngheţat,/Vremea e de colindat,/Doar la anu-i de votat!/Am venit ca să urăm/Şi să vă dezinformăm,/De context să profităm,/Fiindcă lumea e săracă/Şi o crede pe Şoşoacă!/Hăăăi-hăi!

 

Dacă-i ger sau dacă-i vânt,/Ne băgăm pe sub pământ,/Prin tuneluri de la daci,/Fără şoareci şi gândaci./Chiar viteazul Decebal/Mergea prin tunel pe cal,/Pe sub Sfinxul din Bucegi,/Care vindecă de negi,/Şi sub marea piramidă,/Făcută din cărămidă./Doar dacii ştiau secretul:/Au inventat alfabetul,/Robinetul şi bufetul,/Vagonetul şi closetul,/Au vindecat diabetul,/Au făcut şi Internetul,/Fiindcă dacii-s suverani/De un milion de ani!/Hăăăi-hăi!

Noi pe Putin îl iubim/Şi ca ruşii vrem să fim,/Fiindcă ruşii au un stat/Care nu i-a vaccinat,/Microcip nu le-a băgat,/Fruntea nu le-a însemnat./Bine-i cu Maica Rusie;/Cel puţin, îmi este mie,/C-am făcut bani de urat/Şi apoi de candidat./În anul nou care vine,/Dacă mă votaţi pe mine,/Voi face în ţară bine:/Nu oraşe-puşcării/Şi nici furturi de copii,/Care, după ce-s furaţi,/Sunt vânduţi şi chiar mâncaţi!/Nu ne trebuie dolari:/Rublele sunt mult mai tari!/La sfârşit de săptămână/Banii să se dea în mână:/Nici măcar un miliard/Să nu se bage pe card,/Că, la românul sărac,/"Card", pe dos, înseamnă "drac"!/Trageţi plugul repede,/Să nu fim ca PRM/Sau chiar ca PPDD,/Partid care nu mai e:/Hăăăi-hăi!

***Acesta este un pluguşor, aşadar trebuie privit ca atare. Personajul asociat nu a rostit versurile alăturate, deşi poate că ar fi fost cazul. În timpul scrierii pluguşorului nimeni nu a fost ucis, rănit, bătut sau îmbătat.

Comentarii