Poli Iaşi: Mulţi veniţi, unul singur ales: Ciaun de la Miroslava

marți, 05 iulie 2022, 01:50
2 MIN
 Poli Iaşi: Mulţi veniţi, unul singur ales: Ciaun de la Miroslava

Politehnica Iaşi va încheia astăzi primul stagiu de pregătire centralizată al verii, care s-a derulat la Cheile Grădiştei începând cu lunea trecută. După un antrenament, care va avea loc în cursul dimineţii de marţi, trupa pregătită de Claudiu Niculescu va reveni spre casă. 

Jucătorii ieşeni vor avea doar o zi liberă, mâine, joi fiind prevăzută deplasarea spre Bulgaria, unde se va derula al doilea cantonament al perioadei precompetiţionale. Componenţa delegaţiei care va face deplasarea în ţara cu care România se învecinează la sud urmează a fi definitivată cel târziu mâine.

Oficialii ieşeni doresc ca în Bulgaria, unde se va pune accent pe antrenamentele tehnico-tactice, după acumulările fizice de la Cheile Grădiştei, să meargă doar jucătorii pe care se va conta în sezonul 2022-2023.

Printre aceştia s-ar putea număra şi Denis Ciaun, fundaşul stânga de la Ştiinţa Miroslava. Născut pe 21 martie 2003, jucătorul înalt de 1,70 metri a lăsat o impresie bună la munte, unde a continuat testele la care a fost supus de la reluarea pregătirilor.

Acest lucru i-a determinat pe conducătorii ieşeni să demareze discuţii cu Miroslava pentru transferul jucătorului. Dacă negocierile se vor concretiza (pe tapet ar putea fi pusă o coproprietate), Ciaun va merge în Bulgaria şi va deveni una din soluţiile de acoperire a postului de jucător născut în 2002 sau mai mic pe care orice echipă de Liga a II-a trebuie să conteze.

Reamintim, Poli intenţionează să mizeze pe postul de fundaş stânga pe jucători de 20 de ani sau mai mici şi pe mijlocaşi dreapta cu vârsta de 18 ani.

Ciaun ar putea fi astfel singurul jucător care va rămâne în lotul Politehnicii din cei circa 25 pe care Iaşul i-a testat de la startul pregătirilor.

Comentarii