Poli va aduce un portar cu nume

luni, 11 ianuarie 2021, 02:43
3 MIN
 Poli va aduce un portar cu nume

Iaşul a bătut palma cu Laurenţiu Brănescu, care a aparţinut ani buni de Juventus Torino

Politehnica Iaşi va face prima mutare notabilă a iernii. Poli a bătut palma cu un portar cunoscut, Laurenţiu Brănescu. Născut pe 30 martie 1994, la Râmnicu Vâlcea, fotbalistul înalt de 1,94 metri a fost cumpărat încă de când avea 17 ani de Juventus Torino, de la echipa din oraşul său natal. După ce s-a pregătit mult timp alături de legendarul Gianluigi Buffon, românul, care era al patrulea portar al campioanei Italiei, a fost împrumutat la mai multe echipe. În Italia, la Juve Stabia şi Virtus Lanciano, în Ungaria, la Szombathelyi Haladas, în Cipru, la Omonia Nicosia, în România, la Dinamo Bucureşti, unde a stat între 2016 şi 2018, în Croaţia, la HNK Gorica, în Lituania, la Zalgiris Vilnius şi în Scoţia, la FC Kilmarnock. Fost internaţional de juniori şi tineret al României, cu 27 de meciuri sub tricolor, Brănescu a lăsat o impresie bună în prima ligă scoţiană, fiind titular în 26 din cele 30 de partide disputate de Kilmarnock în perioada august 2019 – martie 2020. După încheierea împrumutului în Scoţia, Brănescu nu a mai fost folosit de Juventus, cu care a încheiat conturile în vara trecută.

Portarul este aşteptat să efectueze astăzi vizita medicală şi, dacă nu vor fi probleme legate de oficializarea înţelegerii şi apoi îşi va intra rapid în mână după lunga perioadă în care nu a jucat, va fi titular în sezonul de primăvară. Reamintim, până acum Poli l-a împrumutat de la FCSB pe Ştefan Cană, jucător under 21, şi a semnat electronic un contract cu mijlocaşul argentinian Pablo Leonel Gaitan (28 ani), care a jucat ultima dată la General Diaz, în prima ligă din Paraguay. Gaitan era aşteptat aseară în Iaşi. Politehnica mai caută un fundaş, doi mijlocaşi şi un atacant.

La capitolul despărţiri, după Assulin, Angiulli, Tălmaciu, Breeveld şi Acka, a venit rândul lui Chacana să încheie conturile cu Iaşi. Argentinianul s-a antrenat sâmbătă sub comanda antrenorului Daniel Pancu, apoi ieri a plecat, după cum am anticipat, la Cluj, pentru oficializarea colaborării cu divizionara secundă Universitatea.

În altă ordine de idei, Aerostar Bacău a renunţat la atacantul ieşean Alexandru Iulian Zaharia, care a evoluat sub formă de împrumut în tur la echipa din subsolul clasamentului Ligii a II-a. Zaharia s-a întors în Copou, în zilele următoare urmând să se ia o decizie în privinţa viitorului lui. Printr-o situaţie asemănătoare ar putea să treacă fundaşul Ionuţ Rusu, care a fost în tur în lotul Huşanei Huşi, formaţie de Liga a III-a. Politehnica va juca primul meci oficial al anului miercuri, de la ora 17:00, la Buftea, cu echipa târgovişteană Chindia.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Comentarii