Poliţistul ieşean condamnat pentru şpagă a plecat din casă şi s-a mutat într-un garaj

marți, 26 septembrie 2023, 01:50
3 MIN
 Poliţistul ieşean condamnat pentru şpagă a plecat din casă şi s-a mutat într-un garaj

Poliţistul şpăgar de la Secţia 2 Gară Iaşi a scăpat de puşcărie după ce a fost prins în flagrant luând mită 200 de euro de la o şoferiţă. 

Judecătorii l-au pedepsit pe Adrian Alupului la 2 ani şi 8 luni închisoare, dar au dispus “suspendarea executării pedepsei închisorii aplicate sub supraveghere, pe durata unui termen de supraveghere de trei ani”.

Însă „instanţa divină” nu l-a iertat: soţia l-a alungat de acasă pe agent, iar cât timp a fost sub control judiciar, poliţistul de la Secţia 2 Gară a locuit efectiv într-un garaj.

„Aflându-se sub control judiciar, era vizitat cu regularitate de către poliţişti, ca să nu fugă. Poliţiştii veneau la el, iar Alupului ridica uşa garajului unde se vedea patul şi lucrurile pe care apucase să le ia din casă. Era vai de capul lui”, ne-a spus o sursă judiciară. Garajul în care locuia agentul este situat în zona Staţiei Pădurii, spre Baş Ceauş. Însă asta nu este totul: poliţistul nu mai este privit cu ochi buni de foştii săi colegi şi nu mai vorbeşte nimeni cu el, după cum ne-au spus alte surse judiciare.

Vineri, 22 septembrie 2023, Tribunalul Iaşi a dispus condamnarea acestuia la pedeapsa principală de 2 ani şi 8 luni închisoare cu suspendarea executării pedepsei, la care se adaugă pedeapsa complementară a interzicerii dreptului de a ocupa funcţia, de a exercita profesia sau meseria ori de a desfăşura activitatea de care s-a folosit pentru săvârşirea infracţiunii pe o durată de trei ani, pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită.

„În cursul zilei de 04.05.2023, lucrătorii DGA – Serviciul Judeţean Anticorupţie Iaşi, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Iaşi, au organizat şi realizat acţiunea de prindere în flagrant a unui agent-şef adjunct de poliţie din cadrul IPJ Iaşi – Poliţia Municipiului Iaşi – Secţia 2 Poliţie – Compartimentul Ordine Publică, după ce a primit de la un denunţător suma de 200 euro în scopul de a nu-i aplica o sancţiune contravenţională la regimul rutier şi a nu-i suspenda permisul de conducere. Iniţial, agentul în cauză a pretins de la denunţător o sumă de bani cuprinsă între 300 şi 500 de euro, în acelaşi scop. Denunţul a fost înregistrat la Serviciului Judeţean Anticorupţie Iaşi ca urmare a unui apel la sistemul Call-center anticorupţie 0800.806.806 efectuat de către denunţător în seara zilei de 02.05.2023. Prin rechizitoriul din data de 19.06.2023, inculpatul a fost trimis în judgecată pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită”, au precizat reprezentanţii Direcţiei Generale Anticorupţie.

După constatarea infracţiunii flagrante, Avădanei a fost reţinut 24 de ore, ulterior fiind arestat la domiciliu, măsură care a fost menţinută până la data pronunţării condamnării. 

Comentarii