Portar trecut pe la FCSB în locul lui Silviu Lung. Jankov a reziliat contractul cu Poli

miercuri, 24 ianuarie 2024, 02:50
2 MIN
 Portar trecut pe la FCSB în locul lui Silviu Lung. Jankov a reziliat contractul cu Poli

Deşi partidele din Liga I au reînceput, formaţiile din primul eşalon continuă să lucreze pentru remanierile loturilor de jucători. În această categorie se înscrie şi Politehnica Iaşi, care se află în căutarea unui portar şi a unui atacant.

Primul post amintit ar putea fi rezolvat astăzi, când sunt şanse mari să se oficializeze achiziţionarea lui Toma Niga (FOTO). Născut pe 15 august 1997 în comuna suceveană Frumosu, Niga (1,87 metri) a fost cumpărat de FCSB în vara lui 2017 după ce a jucat la Rapid şi Foresta Suceava. Gruparea lui Gigi Becali l-a împrumutat apoi la Academica Clinceni şi FC Hermannstadt. În vara lui 2022, FCSB a renunţat la Niga, care a jucat apoi la Foresta Suceava, în Liga a III-a.

Portarul vizat a suplini, alături de Ionuţ Ailenei, absenţa lui Silviu Lung junior, are două prezenţe în Liga I, 67 în Liga a II-a şi cinci în Cupa României. După cum v-am informat, Lung s-a accidentat în timpul duelului de vineri, de la Sfântu Gheorghe, cu Sepsi, şi va lipsi cel puţin două săptămâni.

Achiziţionarea lui Niga a fost generată şi ca urmare a faptului că Risto Jankov a acceptat rezilierea propusă de Poli. Portarul care a fost în lotul Macedoniei de Nord la ultimul Campionat European, pe care antrenorul Leo Grozavu nu a vrut să conteze în acest sezon, a fost de acord să încaseze doar drepturile până în luna decembrie a anului trecut. Deşi încă nu a semnat cu o altă echipă, Jankov nu a cerut vreo despăgubire pentru cele şase luni de contract pe care le mai avea cu Poli.

În schimb, ceilalţi jucători ieşeni puşi pe lista de transferări, Răzvan Tincu, Gabriel Vaşvari, Claudiu Belu-Iordache şi Jakub Vojtus, continuă discuţiile legate de ruperea înţelgerilor cu Politehnica. Totodată, este căutată o echipă la care să fie împrumutat Antonio Dumitru. 

Comentarii