Pregătiri de protocol la CJ: 50 de sticle de vin rose

joi, 18 noiembrie 2021, 02:54
2 MIN
 Pregătiri de protocol la CJ: 50 de sticle de vin rose

În ciuda achiziţiei mici, sticlele de vin „C’est soir” de la Hermeziu au fost cumpărate la un preţ mai mare decât cel cu care acest vin se vinde la supermarket

 

La un preţ ceva mai mare decât cel de pe piaţă, Consiliul Judeţean s-a aprovizionat cu 50 de sticle de Busuioacă de Bohotin – şi nu de oricare, ci „C’est soir” de la Hermeziu. Pentru oaspeţii care ajung la sediul administraţiei judeţului, am aflat de la CJ. Preţul de achiziţie a fost 39 de lei pentru o sticlă de 0,75 litri, adică 1.950 de lei pentru toate 50, fără TVA. Cu tot cu taxe, preţul unei sticle a fost 47 de lei, cu 3 lei mai mult decât cel afişat pe pagina producătorului, şi cu 10 lei în plus faţă cel din magazinul online al unui lanţ de hipermarket-uri din ţară. „Vin rose, sec; Soi – Busuioacă de Bohotin; Minim 12% alcool; An producţie 2020 sau înainte de 2020; Ambalat în sticlă de 750 ml, cu dop de sticlă; Produs de calitate superioară; Produs de către o podgorie renumită din judeţul Iaşi”, a fost cerinţa la care a răspuns prima o firmă ieşeană, Metalo Chim Distribution HDI SRL.

Deşi a ofertat după 20 de minute de la afişarea solicitării, societatea de distribuţie a trebuit să mai aştepte trei zile acceptul CJ pentru că a prins weekendul. Anterior, aceeaşi firmă a livrat CJ trei seturi de ceşti de cafea din porţelan, pentru 375 de lei fără TVA. De data asta, oferta a venit la un minut după apariţia solicitării pe SEAP. În aceeaşi zi, CJ a mai cumpărat de pe site-ul unui alt mare magazin încă trei seturi de serviciu de cafea Bohemia şi trei seturi de ceai, aceeaşi marcă, pentru 915 lei. 

Comentarii