Preotul Florescu: Ei au mai ucis un copil, iar noi am continuat să ne urâm pe Facebook

sâmbătă, 03 august 2019, 15:09
2 MIN
 Preotul Florescu: Ei au mai ucis un copil, iar noi am continuat să ne urâm pe Facebook

De câteva zile internetul abundă de date și păreri despre cazul crimelor de la Caracal. O opinie absolut emoționantă este cea a părintelui Ioan Florin Florescu, care a locuit mult timp în Iași, dar care trăiește de mulți ani în Scoția.

Redăm un fragment din textul său:

"O zi și o noapte s-a scurs sângele unui copil care a așteptat ca statul român să-i vină în ajutor. O zi și o noapte de teroare, tortură și singurătate, în care ei au mai ucis încă un copil iar noi am continuat să facem ceea ce știm cel mai bine: să ne urâm între noi pe facebook.

Cei mai mulți nu ne cunoaștem, nu ne-am văzut în viața reală, și sîntem cumva la fel, avem familii de întreținut, probleme, slujbe obositoare, datorii la bănci, case și mașini în rate, ne-am putea chiar nimeri împreună într-un concediu la mare, dacă nu ne-am urî de moarte pentru Iohannis, pentru Dăncilă, pentru Cioloș etc., care și ei sînt cumva la fel, în felul lor, numai că niciodată nu vor merge în aceeași vacanță cu noi. Și nici copiii noștri cu copiii lor. (…)

De ani de zile ieșim în stradă împotriva unui partid sau altul, dar țara e în realitate pe mâinile unei vermine administrative care știe să treacă prin toate jocurile politice.

De aceea, în lumea lor, unde se vor învârti mereu de o funcție, de un post, de o sinecură, de o pensie specială, și unde-și pregătesc odraslele ca să le ia locul, nu le va fi niciodată teamă de noi: pentru că noi ne unim doar ca să-i schimbăm pe unii cu alții, nu să schimbăm din temelii lumea lor strâmbă". (…)

Citiți textul integral pe ioanflorin.wordpress.com.

Comentarii