Program facil pentru Politehnica. Neînvinşi până la finalul sezonului regulat?

joi, 01 februarie 2024, 02:50
3 MIN
 Program facil pentru Politehnica. Neînvinşi până la finalul sezonului regulat?

După evoluţiile modeste de până acum din Liga I de fotbal, Politehnica Iaşi, echipă aflată pe locul XIII, care duce la baraj, are prilejul de a drege busuiocul pe finalul sezonului regulat când ar putea echilibra raportul dintre investiţii şi rezultate. 

Beneficiind de condiţii excelente, cu o campanie de transferări importantă şi în această iarnă, Poli are şi avantajul faptului că are un program facil până înaintea startului fazei a doua. Astfel, în ultimele şapte runde, formaţia antrenată de Leo Grozavu se va confrunta, cu o singură excepţie, doar cu echipe din a doua jumătate a clasamentului.

Trei absenţi în derby-ul Moldovei

Primul pas va fi făcut vineri, de la ora 17:00, la Botoşani, cu lanterna campionatului. Chiar dacă oaspeţii vor avea trei absenţi, Lung, Roman (accidentati) și Marchioni – suspendat, ei au şanse consistente de a şterge ruşinea remizei din tur, din Copou.

Şi următoarea întâlnire este accesibilă, sâmbăta viitoare, de la ora 14:00, în Copou urmând a urca FC Voluntari, ocupanta primei poziţii de deasupra locurilor direct retrogradabile, echipă pe care Iaşi a bătut-o şi în Ilfov.

Poli se va deplasa apoi la Ploieşti, pentru meciul cu Petrolul, o formaţie care se chinuie pe teren propriu, unde are doar 4 victorii din 11 meciuri. Duelul cu prahovenii poate repune pe tapet lecţia lipsei de eficienţă de până acum a ieşenilor. Petrolul, care nu a avut nici un vârf de Doamne-ajută în acest sezon (Florin Pârvu a mizat des pe aripile Musi sau Grozav în faţă în condiţiile în care a avut vârfuri palide, precum M. Roman şi Petrovic, fiecare cu câte un gol) este pe locul IX, la două puncte de play-off, cu care a cochetat mult timp, în timp ce Iaşi, cu vârfuri cu ştaif, precum Buş, Vojtus sau Harrison, se bate la retrogradare.

Trece Grozavu la un 4-4-2 clasic?

În paranteză fie spus, aducerea unui alt atacant cu CV foarte bun pentru Liga I, Bettaieb, l-ar putea face pe antrenorul Leo Grozavu să renunţe la desele experimente tactice nereuşite de până acum. Astfel, Iaşi are putea să treacă la un 4-4-2 clasic, fără rombul de la mijloc care a generat dezechilibre majore, şi să se renunţe şi la 4-3-3-ul pe care s-a mers, printre altele, în dezastrul de la Sfântu Gheorghe. Mai trebuie precizat că Grozavu nu agreează 4-2-3-1, deşi echipa a rulat bine în modulul cu doi închizători.

Cel mai cu ştaif adversar din sezonul regulat pe care Politehnica îl va întâlni va fi Rapid Bucureşti, care e pe locul III. Giuleştenii nu sunt însă o echipă de speriat în deplasare, unde au câştigat doar patru din cele 12 dueluri de până acum.

Urmează apoi confruntări cu alte echipe modeste, care nu au obţinut vreun punct în acest an. Va fi o deplasare la Craiova, pentru duelul cu FC U 1948, căruia Iaşi i-a făcut cadou un punct în tur, şi partida de acasă cu Dinamo Bucureşti, echipă condamnată de mulţi la retrogradare.

Ultimul meci din sezonul regulat, de la Galaţi, este, iarăşi, accesibil, poate cea mai săracă echipă din prima ligă, Oţelul, având un singur succes pe teren propriu din 12 partide!

Trăgând linie, culoar perfect pentru Poli, care ar putea să nu mai piardă vreun meci până la startul play-out-ului şi să urce serios în clasament. Lucru necesar şi pentru o stare mai mare de linişte sportivă în partea a doua a sezonului, dar şi pentru cârpirea unui buget cu multe găuri. Reamintim, încasarea ultimei rate din drepturile de televizare din acest campionat este dependentă de locul ocupat la finalul sezonului regulat. 

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii