Prudenţa excesivă a unui şofer Fan Courier l-a adus în faţa judecătorilor, la Iaşi. Tot aceasta l-a salvat, în final

luni, 30 ianuarie 2023, 02:50
2 MIN
 Prudenţa excesivă a unui şofer Fan Courier l-a adus în faţa judecătorilor, la Iaşi. Tot aceasta l-a salvat, în final

„Berea cu băieţii” şi prudenţa excesivă l-au adus pe un curier în faţa judecătorilor. Angajat al Fan Courier, Ilie Grosu a mers după program cu doi colegi la un bar din zona Aviaţiei, unde a băut două beri şi 100 ml de coniac. După seara petrecută împreună, Grosu şi-a luat un prieten şi a urcat la volan, îndreptându-se spre casă. 

El a fost oprit însă pe strada Moara de Vânt, atenţia poliţiştilor fiind atrasă de faptul că Grosu conducea prea încet. Analizele efectuate la Spitalul de Neurochirurgie au evidenţiat o alcoolemie de 1,96‰ în sânge.

Şoferul a fost trimis în judecată pentru conducerea unui autovehicul sub influenţa alcoolului. Comportarea în faţa poliţiştilor şi, ulterior, în faţa judecătorilor, i-a adus un tratament relativ uşor.

„Deşi alcoolemia a fost una ridicată, comportamentul inculpatului a fost unul prudent, conducea cu viteză redusă. În plus, nu s-a produs accident de circulaţie. Inculpatul se află la primul conflict cu legea penală, a recunoscut şi a regretat fapta, s-a prezentat la termenul de judecată, a cooperat în mod exemplar cu organele de poliţie, nu a încercat să se sustragă şi nu a fost recalcitrant. Instanţa reţine că inculpatul este cel care se ocupă de creşterea fiului său. Inculpatul era curier la data săvârşirii faptei, reieşind necesitatea pentru inculpat de a avea în continuare permis de conducere, pentru obţinerea unor venituri mai mari. Nu reiese că inculpatul ar putea reitera comportamentul infracţional, neavând antecedente penale, nefiind cercetat în alte cauze, având o existenţă ferită de legea penală”, au reţinut magistraţii Judecătoriei în favoarea sa.

Judecătorii au apreciat că o amendă penală de 8.000 de lei, corespunzând unui număr de 200 de zile-amendă este suficientă pentru îndreptarea şoferului.

Nici amenda nu a fost însă aplicată, magistraţii optând pentru amânarea ei pe durata unui termen de supraveghere de 2 ani. Dacă în această perioadă ieşeanul nu va mai comite nicio faptă penală, el va fi exonerat şi de amendă. 

Comentarii