Revin nume noi la Politehnica

miercuri, 17 iunie 2020, 01:43
3 MIN
 Revin nume noi la Politehnica

 

Klimavicius şi Luckassen, care nu au făcut deplasarea la Ovidiu, au şanse de a face parte din lotul cu care va fi abordat meciul de mâine, cu Academica Clinceni. Assulin a reapărut la antrenamente

 

Politehnica Iaşi nu are prea mult timp la dispoziţie pentru a-şi linge rănile generate de eşecul suferit duminică, la Ovidiu, 1-2 cu Viitorul Constanţa, în partida din etapa a III-a a play-out-ului Ligii I de fotbal. Delegaţia care a făcut deplasarea pe litoral a plecat spre Iaşi imediat după meci, cu autocarul. Deşi sosirea în Copou a avut loc după miezul nopţii de duminică spre luni, antrenorul principal al Politehnicii, Mircea Rednic, a programat un antrenament în după amiaza primei zile a săptămânii. E drept, fotbaliştii care au mers la Constanţa au lucrat lejer, la intensitate normală antrenându-se doar cei care nu au prins lotul cu care a fost abordat primul meci de după reluarea campionatului.

Între jucătorii apăruţi la antrenament s-a numărat şi Gai Assulin. Întors în Iaşi, din Anglia, abia pe 31 mai, deşi trebuia să ajungă în ţară la începutul lunii trecute, pentru a intra în programul de pregătire care a fost reluat pe 15 mai, israelianul a stat în ultimele două săptămâni în izolare. Rămâne de văzut dacă mijlocaşul care a decepţionat crunt anul trecut va recupera decalajul de pregătire şi va ajuta cu ceva echipa în acest sezon. Interesant este faptul că Assulin mai are contract şi pentru sezonul viitor cu Poli. Deşi nu mai evoluase de un an şi jumătate înainte de a veni în Copou, în septembrie 2019 el a primit din partea fostului preşedinte ieşean, Adrian Ambrosie, o colaborare până în vara lui 2021! Mai mult, salariul fotbalistului, 3 000 de euro net pe lună în acest sezon, nu a fost condiţionat de vreun număr de prezenţe sau de randament. Drept urmare, deşi pe surse s-a anunţat că Assulin va pleca fără probleme în iarnă dacă nu va confirma, israelianul a refuzat rezilierea şi continuă să fie plătit consistent de Poli! Astfel, jucătorul care a bifat doar 61 de minute în trei meciuri la Poli, stă bine mersi în Copou, îngroşând lista lungă a transferurilor ratate, controversate făcute de clubul ieşean în ultimii ani. Pe marginea acestui subiect, mai trebuie menţionat că Ambrosie a dat vina pe directorul de scouting Anton Heleşteanu pentru transferul lui Assulin.

Ieri după amiază, Rednic a programat un nou antrenament, în care toată lumea s-a antrenat normal, astăzi fiind programată ultima şedinţă de pregătire dinaintea confruntării cu Academica Clinceni, din runda a IV-a a grupei a II-a valorice a campionatului. În vederea disputei care va avea loc mâine, cu începere de la ora 20:00, Poli nu are nicio problemă de efectiv. Rednic ar putea apela pentru duelul cu ilfovenii şi la Klimavicius şi Luckassen, care nu au mers la Constanţa fiindcă nu au ajuns la un ritm corespunzător. Reamintim, cei doi, împreună cu Breeveld şi Cabral, au reluat antrenamentele la începutul săptămânii trecute, după ce s-au întors în România în jurul datei de 24 mai.

Politehnica va mai disputa un meci în această săptămână, duminică, de la ora 17:00, cu FC Voluntari, în deplasare. Va fi prima partidă în afara Iaşului din cele trei consecutive care urmează pentru Poli. Trupa lui Rednic va juca apoi la Sfântu Gheorghe, în prima manşă a semifinalelor Cupei României, cel mai probabil miercurea viitoare, iar sâmbăta viitoare, pe 27 iunie, de la ora 15:30, la Târgovişte, în etapa a V-a a play-out-ului. (Ovidiu MINEA)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Comentarii