S-a schimbat modificarea în regulament

miercuri, 20 aprilie 2022, 01:47
3 MIN
 S-a schimbat modificarea în regulament

 

Poli a primit ieri de la FRF o informare prin care a aflat că victoria cu Dunărea Călăraşi este  suficientă pentru salvarea de la retrogradare. Stan şi Asăvoaei sunt accidentaţi, Kamara şi Puşcaş au şanse mici să joace vineri

Ce se anunţă astăzi, mâine nu mai este valabil în fotbalul românesc! Luni, la solicitarea”Ziarului de Iaşi”, care a înştiinţat Politehnica de posibilitatea ca primul criteriu de departajare în cazul unei egalităţi de puncte la finalul campionatului să fie numărul de puncte acumulat în sezonul regulat, clubul ieşean a contactat Federaţia Română de Fotbal pentru clarificări. În cursul serii de luni, conducătorii clubului din Copou, după ce au discutat cu oficiali federali, au răspuns ziarului, spunând că primul criteriu rămâne rezultatul direct. Ieri după amiază însă, Politehnica a revenit, anunţând că a primit o adresă din partea FRF prin care i se comunică faptul că zestrea acumulată în prima fază a campionatului primează în faţa rezultatelor directe.

Vestea avantajează pe Poli, care se poate salva de la retrogradare încă de vineri. Dacă bate Dunărea Călăraşi, echipa ieşeană îşi va conserva, cu două runde înainte de final, avansul de şase puncte pe care îl are faţă de Poli Timişoara, chiar dacă bănăţenii înving la Brăila. Cum formaţia pregătită de Costel Enache a acumulat mai multe puncte decât gruparea din vestul ţării în sezonul regulat, Iaşul poate apoi să piardă ultimele două partide (la Csikszereda şi acasă, cu Poli Timişoara) iar timişorenii să le câştige (runda viitoare vor primi vizita bucureştenilor de la Metaloglobus) şi tot “alb-violeţii” merg la baraj.

Drept urmare, Poli Iaşi se focusează pe disputa cu formaţia din Călăraşi. După cum v-am informat, deşi adversarul este extrem de modest, fiind retrogradat matematic în Liga a III-a, antrenorul Costel Enache nu a lăsat nicio zi liberă elevilor săi în ultima perioadă. Astfel, începând de marţea trecută, tehnicianul a programat zilnic câte un antrenament (inclusiv sâmbătă şi duminică) sau chiar două, vinerea trecută jucându-se şi un meci amical, cu liderul Ligii a IV-a ieşene, Flacăra Erbiceni.

În ceea ce priveşte problemele de efectiv, au apărut noutăţi neplăcute. Dacă la începutul săptămânii trecute pe lista absenţilor apărea doar Alexandru Stan, despre care se ştie că a încheiat sezonul, din cauza unei fracturi suferite la un deget al piciorului drept, pe parcurs au mai picat John Kamara, Cristi Puşcaş şi Robert Asăvoaei (FOTO). După ce a făcut câteva zile doar alergări şi a lucrat la sală, Kamara are ceva şanse de a fi prezent în lotul pentru disputa cu Dunărea, internaţionalului din Sierra Leone descoperindu-i-se doar o contractură musculară. Prezenţa lui Puşcaş este incertă şi ea, închizătorul având unele dureri la tendoane, iar Asăvoaei are o întindere care l-a scos din circuit minimum o săptămână. Drept urmare, ultimul va absenta sigur în confruntarea cu gruparea din Călăraşi, care va avea loc poimâine, cu începere de la ora 11:00.

 

 

 

Comentarii