S-au dus cu maşina să mai ia băutură şi ţigări de la benzinăria din Podu de Piatră, dar i-a agăţat poliţia pe bd. Nicolae Iorga

joi, 28 aprilie 2022, 01:50
2 MIN
 S-au dus cu maşina să mai ia băutură şi ţigări de la benzinăria din Podu de Piatră, dar i-a agăţat poliţia pe bd. Nicolae Iorga

După ce au băut împreună, doi prieteni au ajuns tot împreună în faţa judecătorilor, chemaţi să răspundă pentru aceeaşi faptă. Au scăpat destul de ieftin, dar procurorii au declarat apel.

În seara zilei de 24 noiembrie 2020, Iulian Ciocan a mers în vizită la un prieten, consumând împreună 2,5 litri de bere. În jurul orei 22.00, cei doi au plecat la Ionel Mocanu şi au continuat să bea, consumând în total încă 5 litri de bere. Spre miezul nopţii, cei trei prieteni au rămas fără ţigări şi băutură, aşa că s-au hotărât să meargă la o benzinărie pentru a se "aproviziona". Mocanu a luat cheile maşinii surorii sale, un VW Golf şi i le-a dat lui Ciocan, niciunul dintre ei neavând carnet de conducere. S-au îndreptat tustrei spre staţia Petrom din Podul de Piatră. Şi-au cumpărat cele necesare, apoi au plecat spre casă. Au fost opriţi însă de poliţie pe bulevardul Nicolae Iorga. Şoferul improvizat avea o alcoolemie de 2,14‰ în sânge.

Mocanu şi Ciocan au fost trimişi în judecată pentru conducere fără permis, Ciocan fiind acuzat şi de conducere sub influenţa alcoolului. În faţa judecătorilor, Mocanu a afirmat că nu ştia că încredinţarea autoturismului unei persoane aflate sub influenţa alcoolului ar constitui o infracţiune. Magistraţii Judecătoriei au refuzat să ia însă în considerare posibila eroare, neconsiderând susţinerea drept credibilă. Ciocan a fost condamnat la 1 an de închisoare, pentru conducere fără permis şi sub influenţa alcoolului. La rândul său, Mocanu va trebui să plătească o amendă penală de 3.000 de lei. Sentinţa a fost atacată cu apel de procurori. Magistraţii Curţii de Apel au decis ieri amânarea dezbaterii dosarului pentru sfârşitul lunii viitoare.

Comentarii