Sărbătoare nouă la TUIAȘI, luni: Ziua Campusului. Date interesante

sâmbătă, 05 iunie 2021, 01:57
2 MIN
 Sărbătoare nouă la TUIAȘI, luni: Ziua Campusului. Date interesante

Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi“ (TUIASI) pregăteşte o nouă sărbătoare studenţească, Ziua Campusului Studenţesc „Tudor Vladimirescu“, care se va sărbători în fiecare an pe data de 7 iunie. Evenimentul din acest an, care va avea loc luni, de la ora 10.30, în zona din faţa bisericii din campus, se află la prima ediţie.

Decizia celebrării campusului a fost luată de către conducerea TUIASI, manifestările fiind dedicate celebrării împlinirii a 200 de ani de la revoluţia celui al cărui nume îl poartă campusul – Tudor Vladimirescu.

„Aceşti 200 de ani ne oferă ocazia să sărbătorim Campusul studenţesc, mai ales să putem să ne întâlnim fizic pentru a sărbători. Şi, după o lungă perioadă de izolare într-o lume virtuală, care încă nu s-a încheiat, cred că orice motiv pentru a ne strânge mâinile în modul real este foarte bun. Cu atât mai mult motivul de a sărbători campusul studenţesc“, a declarat prof.dr.ing. Dan Caşcaval, rectorul TUIASI.

De la începerea lucrărilor la Campusul „Tudor Vladimireascu“ au trecut aproximativ 55 de ani. Primele cămine T1 – T4 au fost date în folosire în 1969, iar construcţia tuturor celor 21 de cămine de astăzi s-a finalizat în 1982, când a fost finalizat căminul T19. Totodată, căminul T17, cu o capacitate de cazare, în regim normal, fără restricţii sanitare, de peste 1.000 de persoane, este unul dintre cele mai mari din ţară.

„Suprafaţa campusului, de circa 14 hectare, numărul mare de cămine – 21 -, şi, implicit, numărul ridicat de locuri de cazare, plasează astăzi campusul pe locul al doilea în ţară ca mărime. De altfel, construcţia campusului nu s-a încheiat niciodată, lucrările ample de modernizare a căminelor, de construire sau reabilitare a spaţiilor de recreere, sport, servire a mesei sau pregătire au continuat în toţi aceşti ani“, a mai precizat rectorul TUIASI.

Potrivit TUIASI, în prezent se lucrează la transformarea campusului pentru a fi autonom din punct de vedere energetic, şi pentru reabilitarea spaţiilor verzi, unde şi-ar putea petrece timpul liber peste 8.000 de studenţi cazaţi.

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii