Şase românce la Australian Open

vineri, 08 decembrie 2017, 02:43
3 MIN
 Şase românce la Australian Open

 

În turneul ferminin, a cărui prim-favorită este Simona Halep, vor reveni Serena Williams şi Maria Şarapova. Strycova şi Konta şi-au schimbat antrenorii

* Recent, a fost anunţată lista jucătorilor şi jucătoarelor direct acceptaţi la primul Grand Slam din 2018, Australian Open. Liderul WTA, Simona Halep, se află în fruntea listei, pe care mai figurează alte cinci românce: Sorana Cîrstea (37 WTA) WTA, Irina Begu (43), Mihaela Buzărnescu (59 WTA), Monica Niculescu (78) şi Ana Bogdan (105).  Deţinătoarea treofeului, americanca Serena Williams (22 WTA), care a născut o fetiţă la 1 septembrie, şi Maria Şarapova, (60) sunt şi ele pe lista jucătoarelor direct acceptate la Australian Open. Pentru Şarapova, acesta este primul turneu de Grand Slam la care este direct acceptată, pe baza clasamentului. După ce a revenit în urma expirării suspendării pentru dopaj, în aprilie, rusoaica a concurat la US Open, după ce a primit un unui wild card. Lipseşte de pe lista pentru Australian Open Victoria Azarenka din Belarus, acum pe locul 210 WTA, dar fostă ocupantă a locului I, care nu a mai jucat în ultima perioadă pentru a se dedica luptei pentru custodia copilului ei.

La simplu masculin, România va fi reprezentată de Marius Copil (93 ATP). La Melborune, Novak Djokovic (Serbia), Andy Murray (Marea Britanie), Kei Nishikori (Japonia) şi Stan Wawrinka (Elveţia) revin la în marile competiţii după accidentări. Nu lipsesc nici liderul ATP, spaniolul Rafael Nadal, şi deşţinătorul titlului, elveţianul Roger Federer, locul 2 ATP. Australian Open se va desfăşura între 15 şi 28 ianuarie 2018.

* Jucătoarea cehă de tenis Barbora Strycova (15 WTA)va  pregătită de David Kotyza, fostul antrenor al Petrei Kvitova, în timp ce britanica Johanna Konta (9 WTA) va colabora cu Michael Joyce, fostul tehnician al rusoaicei Mariei Şarapova. Strycova a rupt în toamnă colaborarea cu Tomas Krupa, care a ales să o antreneze pe Karolina Pliskova (4 WTA). După o lungă colaborare cu Petra Kvitova, în care aceasta a câştigat de două ori turneul de la Wimbledon (2011 şi 2014) şi Turneul Campioanelor (2011),  Kotyza a lucrat şi el cu Pliskova, chiar în acest an, în perioada în care sportiva din Cehia a fost pe locul I WTA. "David a avut un mare succes cu Petra Kvitova, câştigând turnee de Grand Slam, şi cu Karolina Pliskova, care a fost numărul 1 mondial. Sper că va reuşi cu mine, de asemenea", a scris Strycova pe Instagram. Din echipa Barborei Strycova va face parte şi fostul tenismen Lukas Dlouhy.

Konta este la al treilea antrenor în aproape un an, după spaniolul Esteban Carril şi belgianul Wim Fissette. "Michael este un antrenor fantastic, cu un bogat palmares şi sunt bucuroasă să lucrez cu el. Anul 2017 a fost extraordinar, dar simt că vor veni performanţe mai mari", a declarat Konta.Joyce a fost antrenorul Mariei Şarapova din 2004 până în 2011. El a pregătit-o ultima dată pe Victoria Azarenka din Belarus.

* Tenismanul Rafael Nadal, numărul 1 mondial, a declarat, joi, că nu este încă apt sută la sută pentru revenirea în competiţie, dar speră să îşi revină complet până la Australian Open. "Genunchiul meu nu mai trebuie îngrijit sută la sută acum. Scopul este să fiu apt complet într-o lună. Voi face totul pentru a fi pregătit. Dar încă mai am nevoie de timp", a declarat Nadal. Spaniolul Rafael Nadal, locul 1 ATP, nu a mai evoluat din 13 noiembrie, când s-a retras după meciul cu David Goffin, din prima etapă a Grupei Pete Sampras de la Turneul Campionilor de la Londra. Nadal, în vârstă de 31 de ani, s-a retras din competiţie, din cauza unei accidentări la genunchiul drept. Australian Open se va desfăşura între 15 şi 28 ianuarie 2018.

 

 

 

Comentarii