Orbită de gelozie, o soţie alături de rude a intrat prin efracţie în casa presupusei amante. Ghinion: soţul nu era acolo

Scandal cu gelozie, amante, şi scânduri rupte din gard la Ţigănaşi

joi, 13 ianuarie 2022, 02:50
3 MIN
 Scandal cu gelozie, amante, şi scânduri rupte din gard la Ţigănaşi

Gelozia a adus-o pe o ieşeancă din Ţigănaşi în faţa instanţei. Cum soţul întârzia şi nici nu fusese văzut la crâşmă, femeia s-a dus glonţ la casa presupusei amante. A rupt gardul şi a spart uşa pentru a intra şi a-şi prinde soţul în flagrant delict. Asediata a opus o rezistenţă îndârjită şi a reuşit să cheme poliţia. Când apele s-au liniştit, s-a aflat că bărbatul disputat nici nu călcase pe la presupusa amantă. Cel puţin, nu în acea seară. Între timp, drumurile celor doi soţi s-au despărţit definitiv.

 

Între Alina Voia şi Luminiţa S., relaţiile erau tensionate de multă vreme, de când Voia devenise convinsă că soţul ei întreţine o relaţie extraconjugală cu cealaltă femeie. În seara zilei de 8 decembrie 2017, văzând că soţul nu se întoarce acasă şi aflând de la nepotul său, Bogdan Antonesei, că nu se află nici la barurile din sat, Voia s-a hotărât să-l caute la domiciliul Luminiţei S. Însoţită de nepot şi de o fiică, Diana Roşca, femeia a plecat spre casa „amantei”, în jurul orei 21.30. Au smuls trei scânduri din gard pentru a putea intra în curte şi au început să bată în uşă pentru a intra.

Luminiţa S., care se afla în casă împreună cu cei doi copii ai săi, de 5 şi 7 ani, nu le-a permis accesul, aşa că Voia a început să bată cu pumnii şi picioarele în uşă, a spart geamlâcurile acesteia şi a introdus mâna în interior pentru a trage zăvorul. S-a tăiat la mână, având ulterior nevoie de două săptămâni de îngrijiri medicale, dar pe moment nu a simţit nimic.

Speriată, femeia asediată în propria casă a proptit întâi uşa cu propriul trup, apoi a înţepenit-o cu o butelie de aragaz şi a sunat la 112. Când cei trei asediatori au auzit că femeia chemase poliţia, au ieşit din curte şi au strigat-o pe Luminiţa S., chemând-o să vină în stradă pentru a discuta. Evident, aceasta a rămas în casă. Pe numele celor trei a fost întocmit un dosar penal, fiind trimişi în judecată pentru violare de domiciliu.

Audiat la Judecătorie ca martor, bărbatul a declarat că în seara respectivă se afla într-un bar din sat, discutând cu un cetăţean căruia trebuia să-i vândă nişte lemne. Pe când se afla încă în bar, a fost sunat de o femeie a cărei voce nu a recunoscut-o şi care i-a povestit toată tărăşenia. Şi-a sunat soţia, dar aceasta se afla deja în drum spre spital pentru îngrijiri. „Circumstanţele de fapt denotă un curaj deosebit din partea inculpaţilor, o totală lipsă de respect faţă de normele sociale ce protejează relaţiile sociale referitoare la inviolabilitatea domiciliului şi a patrimoniului persoanei, dar şi absenţa oricăror scrupule în comiterea de infracţiuni de această natură”, au remarcat judecătorii. Aceştia au reţinut totuşi în favoarea inculpaţilor faptul că se aflau la prima abatere, iar cei doi minori, care aveau la data respectivă 16 ani, acţionaseră dintr-o solidaritate firească faţă de ruda lor.

Cum de la scandalul din 2017 cei trei nu au mai încălcat legea, judecătorii s-au arătat îngăduitori. Alina Voia a fost condamnată la 11 luni de închisoare, executarea pedepsei fiind amânată pe durata unui termen de încercare de 2 ani. Ea va trebui să-i achite Luminiţei S. 1.750 lei, reprezentând preţul plătit de aceasta pentru înlocuirea uşii, ca şi 6.000 de lei, ca daune morale. Diana Roşca va trebui să urmeze un stagiu de formare civică timp de patru luni, iar în cazul lui Antonesei a fost dispusă măsura educativă a supravegherii, tot pe o durată de 4 luni. Sentinţa, adoptată vinerea trecută, se află încă în termenul de apel. 

Comentarii