Scandal la şcoală între profesori şi elevi: liceeni şocaţi de femeile goale dintr-o pictură renascentistă

marți, 12 decembrie 2023, 17:11
2 MIN
 Scandal la şcoală între profesori şi elevi: liceeni şocaţi de femeile goale dintr-o pictură renascentistă

Ministrul francez al educaţiei a vizitat o şcoală în care a izbucnit un conflict între elevi şi profesori, pe tema unor nuduri renascentiste.

Unii elevi au refuzat să privească un tablou cu femei goale şi şi-au acuzat, de asemenea, profesorul că a făcut remarci rasiste şi islamofobe, ceea ce şcoala neagă. În replică, profesorii de la şcoala Jacques-Cartier de lângă Paris au refuzat să lucreze, scrie BBC, citat de G4Media.

Disputa a început atunci când un profesor a arătat Diana şi Actaeon (FOTO), o pictură din secolul al XVII-lea din epoca renascentistă care înfăţişează o scenă mitică din Metamorfozele poetului roman Ovidiu. Mai mulţi elevi din primul an de liceu au declarat că s-au simţit jigniţi de lucrarea pictorului italian Giuseppe Cesari, a declarat pentru AFP Sophie Venetitay de la sindicatul profesorilor Snes-FSU. „Unii elevi şi-au ferit privirea, s-au simţit jigniţi, au spus că au fost şocaţi”, a spus dna Venetitay, adăugând că „unii au afirmat, de asemenea, că profesorul a făcut comentarii rasiste” în timpul unei discuţii în clasă.

A doua zi, potrivit rapoartelor franceze, un părinte i-a scris directorului instituţiei, susţinând că fiul său a fost împiedicat să se exprime într-o discuţie ulterioară în clasă.

Se pare că tensiunile au fost mari la şcoală încă de la începutul semestrului din septembrie, iar oficialii au detaliat plângerile repetate ale părinţilor cu privire la cursuri şi pedepse.

Citeşte articolul integral pe G4Media

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii