Se pregăteşte închiderea a nouă străzi din Copou

luni, 16 august 2021, 01:50
2 MIN
 Se pregăteşte închiderea a nouă străzi din Copou

Segmente cuprinse între 80 şi 770 de metri vor intra în lucrări de modernizare, licitaţiile fiind deja lansate. Alte patru străzi din oraş vor deveni şantiere. Printre acestea, stradela Sofia Nădejde, extinsă la patru benzi pentru preluarea traficului de pe Podul Cicoarei spre strada cu acelaşi nume.

 

Modernizarea a două „pachete” de străzi din oraş a fost scoasă la licitaţie de Primăria Municipiului Iaşi. Primul lot se referă la cinci străzi din Copou şi la două din cartierul Crucea Roşie. Astfel, din valoarea totală estimată de 9,28 de milioane de lei, pentru strada Th. Văscăuţeanu este alocat un milion, pentru str. Victor Babeş 793,5 mii lei, pentru Aleea Copou 782 mii lei, strada Titu Maiorescu (456 m) 1,7 milioane, Nicolae Istrati (doar 81 de metri) 359 mii lei, iar pe strada Turcu, 617 mii lei.

Celelalte străzi vor necesita 1,24 milioane de lei (Ion Roată), respectiv 2,75 de milioane (şos. Munteni). Pe şoseaua Munteni „se impune intervenţia de urgenţă asupra îmbunătăţirii stării tehnice a străzii, a trotuarelor”; în caz contrar, „se poate ajunge la îngreunarea traficului sau la închiderea parţială a circulaţiei autovehiculelor”, menţionează Caietul de sarcini. Perioada lucrărilor va acoperi 12 luni. Ofertele vor fi deschise pe 21 septembrie, iar un câştigător ar urma să fie anunţat cel mai târziu la începutul anului viitor.

O procedură similară vizează modernizare altor şapte străzi, de asemenea majoritatea din Copou. Valoarea totală estimată a acestui lot este de 14,27 milioane de lei, din care pentru Dr. Vicol (706 m) 2,55 milioane, pentru George Coşbuc (771 m) 2,7 milioane, Al. Vlahuţă 638 de mii, Dumitraşcu Cantacuzino 740 de mii, Simion Bărnuţiu (Ţicău) – cea mai lungă din acest lot, respectiv 1,5 km – 4,2 milioane, şi pentru stradela Sofia Nădejde (Cicoarei) 3,38 de milioane de lei. Deşi are doar 315,5 metri lungime, costul mare de intervenţie pe stradela Sofia Nădejde este motivat de extinderea la patru benzi. Un segment al stradelei preia traficul de pe Podul Cicoarei, care are patru benzi, astfel că este necesară lăţirea ei pentru evitarea unor strangulări ale traficului auto spre strada Cicoarei, se arată în Caietul de sarcini.

În această procedură, termenul de depunere a ofertelor este 20 septembrie, iar contractul va avea durata tot de un an.

 

 

Comentarii