Veşti bune, după discuţiile formale avute cu cei responsabili

Se reia proiectul Centurii? Cu pasajul aerian, sau fără, la intersecţia Poitiers – Bucium?

vineri, 16 martie 2018, 02:50
2 MIN
 Se reia proiectul Centurii? Cu pasajul aerian, sau fără, la intersecţia Poitiers – Bucium?

S-au aprobat indicatorii tehnico-economici pentru Obiectivul 3 al Variantei Ocolitoare a Municipiului Iaşi, susţine deputatul liberal Costel Alexe. Dată parţial în folosinţă în 2012, şoseaua de centură a fost blocată de atunci „din lipsa finanţării guvernamentale, dar şi a orgoliilor politice“, afirmă liberalul. 

El spune că a discutat cu Lucian Şova, ministrul Transporturilor, şi cu Ovidiu Laicu, directorul Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri Iaşi, şi că e în curs actualizarea devizului general pentru tronsonul Selgros – bulevardul Poitiers – strada Trei Fântâni („Drumul Hoţilor“ – intersecţie DN 28 (spre Tomeşti).

Liderul liberal ieşean precizează că urmează aprobarea acestui obiectiv prin Hotărâre de Guvern, identificarea sursei de finanţare şi punerea în aplicare a calendarului propus de minister: lansarea procedurii de achiziţie a proiectării şi execuţiei (martie 2018), semnarea contractului în acest sens (iulie 2018), proiectarea şi execuţia propriu-zisă – 36 de luni, până în iulie 2021, şi perioada de garanţie – 60 luni, până în iulie 2027.

Cititi si: Jalnicul „drum al hoţilor“, transformat în şosea de centură anul acesta

Potrivit unor informaţii vehiculate oficial în momentul reluării discuţiilor despre proiect, s-a vorbit despre o posibilă supratraversare a şoselei Bucium de către noua bretea a Şoselei de Centură a Iaşului, în zona intersecţiei bulevardului Poitiers cu şoseaua Bucium, la capătul dinspre ieşirea din oraş a Pasajului Bucium. În noua variantă, proiectantul va stabili oportunitatea acestui pasaj, foarte probabil şi în funcţie de sumele disponibile.

Cititi si: 0% în 2017 şi 1,3% în 2018. Bătaie de joc cu banii alocați de Guvern Centurii Iaşului

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii