Se schimbă ceva la Poli; a venit Platini la timp!

luni, 04 ianuarie 2021, 02:43
2 MIN
 Se schimbă ceva la Poli; a venit Platini la timp!

După Assulin, Iaşul s-a mai despărţit de Angiulli şi Tălmaciu/ Pregătirea a fost reluată ieri. Astăzi e aşteptat Cană, un fundaş ieşean care aparţine de FCSB

 

 

Politehnica Iaşi a efectuat ieri primul antrenament al anului, după cele trei zile libere avute de fotbaliştii pregătiţi de Daniel Pancu în preajma Revelionului. La prima şedinţă de pregătire din 2021, au fost prezenţi, conform oficialilor Politehnicii, următorii 18 jucători: Axinte, Bősz, Brînză; Onea, Cabral, Mihalache, Frăsinescu, R. Popa, Baxevanos, Buşu; A. Stan, Fr. Cristea, Acka, Vanzo, De Iriondo; Popadiuc, A. Cristea, Calcan. Deşi nu s-a antrenat, din motive medicale, Platini a fost surpriza plăcută, atacantul care era renumit prin faptul că întârzia mult la reuniri, fiind prezent în Copou! Passaglia, Chacana, Zajmovic şi Mensah sunt aşteptaţi în această săptămână în Iaşi, ei fiind învoiţi.

La capitolul plecări, după ruperea contractului israelianului Gai Assulin, consemnată luna trecută, au mai fost oficializate alte două mutaţii, Iaşul renunţând la stoperul belgian Manuel Angiulli şi tânărul mijlocaş Dan Tălmaciu. În aceste zile se speră a se concretiza rezilierea înţelegerii cu Nicandro Breeveld. Totodată sunt aşteptate clarificări în privinţa situaţiilor lui Chacana şi Acka, despre care se spune că sunt doriţi de Universitatea Cluj. Sub semnul întrebării mai sunt Cabral, care nu şi-a găsit echipă, aşa cum spera, şi Mensah, care nu a confirmat în tur.

La capitolul “sosiri”, prima mutare va fi aducerea sub formă de împrumut a unui ieşean care aparţine de FCSB, Ştefan Cană, aşteptat azi la antrenament. Născut la Paşcani pe 7 august 2000, fotbalistul care poate evolua stoper şi fundaş dreapta a făcut junioratul la clubul bucureştean şi a jucat 20 de meciuri în perioada 2019-2020 în Liga a II-a, la Farul Constanţa. În acest sezon, Cană a prins la FCSB două meciuri de campionat (90 de minute cu FC Argeş şi 28 de minute contra Politehnicii , în Copou) şi 20 de minute în disputa cu Slovan Liberec din Europa League.

Reamintim, din acest an are drept de joc şi Răzvan Popa, stoperul venit în 2020 în Iaşi, dar care nu a putut juca în tur din cauza faptului că nu a obţinut în timp util statutul de jucător liber. Fotbalistul trecut pe la Sportul Studenţesc, Internazionale Milano, Zaragoza, Burgos, CSU Craiova şi Gaz Metan Mediaş a primit un salariu simbolic în toamnă, urmând ca din această lună să încaseze o retribuţie “normală”.

Politehnica va disputa primul meci din retur pe 13 ianuarie, când va juca în deplasare, cu gruparea târgovişteană Chindia.

 

 

 

 

Comentarii