Se trage linie la Politehnica, după parcursul bun din Bulgaria

vineri, 22 iulie 2022, 01:50
2 MIN
 Se trage linie la Politehnica, după parcursul bun din Bulgaria

Echipa de fotbal ieşeană Politehnica are parte de mai multe zile libere după ce ieri a încheiat al doilea cantonament al verii, care s-a derulat în Bulgaria. Ajunşi în ţară joi, elevii lui Claudiu Niculescu vor reveni la antrenamente luni seara, în Copou.

La sud de Dunăre, Poli a susţinut cinci meciuri amicale. În prima partidă, a remizat, 1-1 (1-0) cu FC Makedonija Skopje (Macedonia de Nord I), iar apoi a legat numai victorii: 4-0 (0-0) cu ŢSKA 1948 (Bulgaria I), 2-1 (0-1) cu FC Mavlon (Nigeria III), 2-1 (1-1) cu Akritas Chlorakas (Cipru I) şi 2-0 (1-0) cu FC Pirin Gotse Delcev (Bulgaria III).

În Bulgaria, Plohotniuk a punctat de cinci ori, Karachanakov a semnat două goluri, iar Vaşvari, Ciubăncan, Cracea şi Pelivan câte unul. Astfel, singurul eşec al Politehnicii din această vară a rămas cel consemnat la Botoşani, luna trecută, 1-4 (1-1) cu echipa locală FC, golul ieşenilor fiind semnat atunci de Tomczyk.

Săptămâna viitoare, Poli vrea să mai susţină încă două meciuri de verificare, cu echipe de Liga a III-a din zonă. Joi, cel mai probabil de la ora 19:00, Iaşul se va duela acasă cu Ştiinţa Miroslava, iar sâmbătă se doreşte o întâlnire la Suceava, cu Foresta. Disputa cu sucevenii depinde însă de data exactă la care va fi programată partida din prima etapă a campionatului, care se va derula în deplasare, cu Oţelul Galaţi.

Astfel, cert este doar amicalul cu Miroslava, cu prilejul căruia Poli vrea să prezinte lotul de jucători cu care va aborda sezonul 2022-2023. Componenţa lotului va fi definitivată săptămâna viitoare, după ce se vor efectua ultimele transferuri, la ora actuală fiind căutaţi încă un portar şi un mijlocaş central ofensiv.

Totodată, cum deja lotul este acum de 30 de jucători (!), unii fotbalişti care au mers în cantonamentul din Bulgaria vor fi împrumutaţi la alte echipe, principalii vizaţi fiind Kouadio şi Deac, sau vor evolua la juniori, în ultima situaţie fiind Chistol, Hrib sau Niamţu. Mai trebuie precizat că la mijlocaşul bulgar Vladimir Semerdzhiev (Lokomotiv Sofia), care a dat probe pe finalul stagiului de pregătire centralizată de la sud de Dunăre, s-a renunţat. 

Comentarii