Şef al Poliţiei Rutiere suspendat: se ocupa cu vânzarea de maşini

miercuri, 24 aprilie 2019, 01:50
2 MIN
 Şef al Poliţiei Rutiere suspendat: se ocupa cu vânzarea de maşini

Comisarul ieşean de Poliţie Sergiu Anton fusese detaşat la Vaslui pe această funcţie, pe care a câştigat-o prin concurs anul trecut, după un imens scandal de corupţie de acolo. Procurorii DNA îl acuză că făcea comerţ de maşini în mod ilegal, alături de fosta soţie.

Ieşeanul care a ajuns şef al Serviciului Rutier Vaslui şi-a pierdut funcţia în numai câteva luni de zile, după ce procurorii DNA Iaşi l-au luat în colimator pentru că ar fi făcut comerţ cu autovehicule. Comisarul Sergiu Anton a plecat de la Iaşi la Vaslui în anul 2017, iar în 2018 a câştigat concursul pentru funcţia de şef al Serviciului Rutier Vaslui.

Zilele trecute, Sergiu Anton a fost schimbat din funcţie după ce procurorii DNA Iaşi l-au pus sub acuzare. „A fost pus la dispoziţia comandantului, aşa se face în situaţiile în care un poliţist este cercetat penal“, au precizat reprezentanţi din cadrul Poliţiei Vaslui. Sergiu Anton este suspectat că ar fi făcut comerţ cu maşini, activitate incompatibilă cu statutul său de poliţist. În acest sens, Anton ar fi fost ascultat de către procurori timp de un an de zile, apoi au chemat la audieri persoane apropiate acestuia. Sergiu Anton este nepotul fostului judecător Dan Anton.

Sergiu Anton este acuzat că ar fi sprijinit-o pe fosta sa soţie să vândă mai multe autovehicule, în cadrul unui târg de maşini organizat de către aceasta. Fosta soţie a comisarului Anton a declarat ziariştilor din Vaslui că acesta este nevinovat şi că toate tranzacţiile vizate de ancheta DNA s-au făcut, de fapt, între membrii familiei. „Este vorba despre acte de comerţ, dar toate masinile care au făcut obiectul cercetării, de fapt le-am schimbat noi, în familie. Au fost chemati martori, inclusiv artişti din Moldova cu care am avut discuţii telefonice, dar care nu aveau nicio legătură cu dosarul. Eu sper să îl scoată de sub urmărire penalã, pentru că este nevinovat.

Martorii au declarat că nu s-a făcut comerţ cu maşini şi nu are nicio implicare. Un an a durat interceptarea, nu sunt probe concludente, sperăm că nu va fi trimis în judecată. Suntem divorţaţi de un an, dar am rămas într-o relaţie de prietenie“, spune Lia Anton, fosta soţie a şefului SPR Vaslui. Sergiu Anton a ajuns la Vaslui în 2017, atunci când IPJ Vaslui a fost zguduit de un imens scandal de corupţie, soldat cu trimiterea în judecată a mai multor poliţişti, printre care fostul inspector şef al IPJ Vaslui, dar şi foştii şefi ai Poliţiei Rutiere. 

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii