Semieşec la debut de an

luni, 28 februarie 2022, 02:43
4 MIN
 Semieşec la debut de an

 

 Politehnica Iaşi – FC Braşov 1-1 (1-1), în etapa a XVII-a a Ligii a II-a de fotbal (foto: liga2prosport.ro)

 

Iaşi: Brânză – Kouadio, Plămadă, Ungurenaşu, Serediuc – Fr. Cristea, Chiorean (’64 – Plohotniuk) – A. Stan (’52 – Aftanache; ’81 – Asăvoaei), Muratovic, Mărieş (’64 – A. Ilie) – Camara. Antrenor: Costel Enache.

Braşov: L. Popescu – Burlacu, Maric, Fustar (’41 – Gherghe), Dumbravă – Negrean (’86 – Drăgoi), Leonte, Tesija (’86 – Andronic), Lambrinoc (’67 – Iorga) – Anghelov, El Azzouzi (’67 – V. Constantin). Antrenor: Călin Moldovan.

Cartonaşe galbene: Muratovic (’67), Fr. Cristea (’70).

Arbitri: Eduard Ioniţă; George Duţă, Alexandra Apostu.

 

1-0, min. 9: Serediuc a centrat de pe stânga, Stan a reluat în bară de la 8 metri, L. Popescu a prins mingea şi a scăpat-o apoi, iar Camara a înscris din careul mic;

1-1, min. 33: Tesija a transformat un penalty acordat după ce Kouadio a lovit balonul cu mâna în careu la o centrare a lui Dumbravă.

 

Politehnica Iaşi nu a reuşit să câştige primul meci oficial al anului, disputat sâmbătă, în Copou. Deşi a condus, trupa lui Enache, limitată valoric, cu o bancă subţire şi cu mulţi tineri, nu a putut trece de o grupare care are câţiva jucători experimentaţi, decişi să evite retrogradarea.

Partida a început cum nu se poate mai bine pentru gazde, Camara deschizând scorul în minutul 9, după o eroare a lui Popescu. Golul nu a deschis foarte mult jocul, care a avut un ritm bun pentru eşalonul doi, determinare, nu şi spectacol. Drept umare, până la pauză a mai apărut un singur şut serios pe poartă, trimis din penalty, de Tesija, care a egalat în minutul 33. Asta după ce Mărieş (’25) a fost la câţiva centimetri de 2-0. Ardelenii, care au irosit o bună oportunitate în prima repriză, prin Lambrinoc (’38), au recidivat şi în actul doi. Astfel, după două şuturi nepericuloase expediate de Muratovic, El Azzouzi (’59) a ratat din careul mic. Intrarea lui Plohotniuk a dinamizat ofensiva gazdelor, ucraineanul având în minutele 65 şi 77 posibilitatea de a înscrie. Finalul a adus câteva contre ale oaspeţilor, care puteau profita de faptul că Iaşul a riscat, însă şuturile braşovenilor nu au fost grozave.

 

A picat transferul lui Vanzo

 

^ Arena din Copou a fost destul de populată, circa 1000 de spectatori fiind prezenţi la meci. Printre aceştia şi mulţi copii din Zona Metropolitană Iaşi. ^ Lovitura de începere a fost dată de un fan ieşean, Florin Tanasă, care în 2017 a suferit un accident feroviar în urma căruia a rămas fără o mână şi un picior. Florin, care are nevoie de o proteză, a primit câteva donaţii din partea jucătorilor ieşeni şi a spectatorilor. ^ Rezerve neutilizate la Poli au fost Axinte, Defta, Cană, Okan şi Pelivan. ^ În ciuda faptului că era extrem de îngrijorat de situaţia familiei sale, aflată la Odessa, ucraineanul Plohotniuc nu a jucat rău la debutul la Poli. ^ Anunţat ca fiind ultimul transfer al perioadei de iarnă, Floriano Vanzo a plecat în ţara sa, Belgia. Fotbalistul a depus târziu cererea de rupere a contractului cu Academica Clinceni, astfel că el va putea fi legitimat cel mai devreme în luna mai. ^ Aftanache a fost schimbat după nici 30 de minute, explicaţia oferită de antrenor fiind: “A fost total defazat, a luat decizii greşite. El are şapte luni de pregătire. Era casnic, renunţase la fotbal când l-am luat. Poate fi decisiv, dar e şi fluctuant, se cunoaşte că i-a lipsit instruirea fotbalistică”. ^ Portarul oaspeţilor, L. Popescu, a apărat în tur la Poli. ^ Următorul meci al Politehnicii va avea loc vineri, de la ora 17:30, la Bucureşti, în compania CSA Steaua * Unul dintre membrii Consiliului Director al Politehnicii, Vlad Ciobanu, a cerut convocarea forului pentru analizarea campaniei de transferări din această iarnă şi sancţionarea antrenorului Costel Enache, ca urmare a ieşirilor nervoase avute de acesta la adresa arbitrilor. * Celelalte rezultate: Poli Timişoara – Petrolul 0-3 (masa verde); Metaloglobus – Şelimbăr 1-0; FC Buzău – Astra 4-1; Csikszereda – Unirea Dej 2-0; Dacia Brăila – Unirea Slobozia 0-3; Viitorul Târgu Jiu -Ripensia 0-0: Unirea Constanţa – CSA Steaua 0-5; FC Hermannstadt – Dunărea Călăraşi 6-0. Astăzi, etapa se încheie cu partida „U” Cluj – Concordia (ora 20:00)., Poli Iaşi ocupă locul XI, cu 22 de puncte, la egalitate cu Ripensia şi Unirea Dej.,

 

 

Declaraţiile tehnicienilor

Costel Enache: “A fost un meci de luptă, cu consum mare de energie, specific ligii secunde, al cărui rezultat nu ne mulţumeşte. S-a văzut agresivitate, ritm foarte bun, nu ştiu dacă şi spectacol. N-am gestionat bine avantajul de un gol. Avem o echipă tânără, am jucat azi cu trei jucători de 2001, unu de 2002 şi unu de 2004, relaţiile de joc încă suferă. Avem şi un lot restrâns numeric, avem mult de muncă. Mă bucură faptul că noii veniţi, Kouadio, Muratovic, Plohotniuk, au intrat bine, chiar dacă mai au până a se integra”.

Călin Moldovan: “Meci echilibrat, pe care l-am început ezitant. Am echilibat apoi, am egalat şi am irosit două ocazii mari. Pe final, am avut trei contraatacuri din care ne puteam impune. Uşor, uşor, vom regla lucrurile şi vom construi relaţiile de joc necesare pentru a ieşi din zona în care ne aflăm”.

Comentarii