Şi-a revenit Irina Begu ?

miercuri, 19 septembrie 2018, 01:43
5 MIN
 Şi-a revenit Irina Begu ?

Ea a învins-o pe germana Mona Barthel la Seul şi va juca în turul II cu bine cunoscuta Agnieszka Radwanska. Ana Bogdan a abandonat la Guangzhou

 

 

 

* Irina Begu s-a calificat, în turul al doilea al turneului  Korea Open de la Seul, dotat cu premii totale de 250.000 de dolari. Irina, favorită numărul 7, a învins-o pe germana Mona Barthel (93 WTA), scor 7-5, 6-4, după o oră şi 42 de minute de joc. În primul set, Irina a servit pentru set, dar adversara sa a reuşit să facă rebreak. Irina a făcut break din nou, a dus scorul la 6-5 şi a închis setul cu propriul serviciu.  Begu a început cu un break setul secund, însă a pierdut următoarele patru game-uri. Irina a revenit de la 1-4, a câştigat toate game-urile şi s-a impus cu 6-4. În optimi, Irina Begu o va întâlni pe Agnieszka Radwanska (60 WTA), care a trecut în primul tur de Bethanie Mattek-Sands, scor 6-4, 7-4.  Cele două s-au mai întâlnit de două ori, poloneza câştigând de fiecare dată: 6-3, 6-3 la Australian Open, în 2013, şi 6-2, 4-6, 6-2 la Miami, în 2015.  Korea Open face parte din categoria "International". Suprafaţa este hard, iar premiile sunt în valoare totală de $250.000. Ultima câştigătoare este Jelena Ostapenko, iar în 2015 competiţia i-a revenit Irinei Begu. Jucătoarea noastra s-a impus şi la dublu, în 2014, alături de Lara Arruabarrena. La Seul, a abandonat jucătoarea slovacă Magdalena Rybarikova, la scorul de 3-6, 2-3 în faţa lui Mandy Minella (Luxemburg). Alte rezultate : Margarita Gasparian (Rusia) – Varvara Flink (Rusia) 7-5, 6-4; Evghenia Rodina (Rusia) – Dejana Radanovic (Serbia) 6-1, 6-1; Ajla Tomljanovic (Australia) – Alison van Uytvank (Belgia) 6-3, 5-7, 7-5; Hsieh Su Wei (Taiwan) – Jill Teichmann (Elveţia) 2-6, 6-1, 7-6; Ekaterina Aleksandrova (Rusia) – Johanna Larsson (Suedia) 6-1, 6-2.

* Ana Bogdan (80 WTA) s-a retras în turul Ial turneului de la Guangzhou (China), dotat cu premii totale de 250.000 de dolari. Ea a abandonat în setul decisiv al partidei cu Christina McHale (SUA; 114 WTA), la scorul de 6-4; 3-6; 1-3.  Ana Bogdan a ajuns la a doua înfrângere consecutivă în circuitul feminin. După înfrângerea din primul tur de la US Open, în faţa Karolinei Pliskova (Cehia; 8WTA), sportiva născută în Sinaia s-a retras din prima rundă a turneului de pe continetul asiactic, deşi pornea meciul ca favorită. Statutul s-a confirmat în primul set, pe care românca l-a câştigat de o manieră clară. A reuşit break-ul în primul game al meciului, nu a avut probleme pe propriul serviciu, iar, după 45 de minute, a încheiat prima manşă cu 6-4, după ce la 4-2 ploaia a decis întreruperea jocului şi amânarea cu o zi. Sportiva din SUA a început mult mai bine setul secund. A fost mai agresivă, a început să pună probleme pe serviciul româncei şi în finalul setului a bifat două break-uri. Bogdan a reuşit şi ea un break, dar insuficient pentru a duce manşa a doua în prelungiri. McHale şi-a adjudecat jocul cu 6-3. Impulsul moral i-a dat şi mai multă încredere sportivei americane. A începtul puternic setul decisiv, iar break-ul a fost reuşit în debut, când s-a detaşat la 3-1. Acesta a fost momentul în care Ana Bogdan a renuţat să mai lupte şi şi-a anunţat retragerea din meci.

Principala favorită a turneului, franţuzioaica Alizé Cornet a fost eliminată în primul tur cu scorul de 0-6, 3-6 de către americanca Jennifer Brady. Alte rezultate de la Guangzhou: Aleksandra Krunic (Serbia) – Viktorija Golubic (Elveţia) 6-4, 6-3; Andrea Petkovic (Germania) – Lisette Cabrera (Australia) 1-6, 6-3, 6-3; Svetlana Kuzneţova (Rusia) –Karman Thandi (India) 3-6, 6-3, 6-2; Wang Qiang (China) – Nicole Gibbs (SUA) 6-1, 6-2; Katerîna Kozlova (Ucraina) –  Lu Jiajing (China) 6-0, 7-6; Viktoria Kuzmova (Slovacia) – Ivana Jorovic (Serbia) 6-2, 6-3; Zheng Saisai (China) – Gu Hanyu (China) 6-4, 6-2; Deniz Hazaniuk (Israel) – Wang Xinyu (China) 6-4, 4-6, 6-3.

* Sloane Stephens, numărul 9 mondial, a fost învinsă de croata Donna Vekic (45 WTA), cu 4-6, 4-6, în primul tur al turneului WTA de la Tokyo, dotat cu premii totale de 799.000 de dolari. Vekic are acum 2-1 în meciurile cu Stephens, finalistă anul acesta la Roland Garros, după ce anul trecut a câştigat titlul la US Open. Croata o mai învinsese chiar anul acesta, la Wimbledon, cu 6-1, 6-3, în primul tur. Îîn optimi, Vekic o va înfrunta pe britanica Johanna Konta, care a trecut lejer de Gabriela Dabrowski (Canada), cu 6-2, 6-0. În turul secund a ajuns şi Viktoria Azarenka, după 6-4, 7-5 cu japoneza Kurumi Nara. În optimi, Azarenka o va întâlni pe australianca Ashleigh Barty, cap de serie numărul şapte, victorioasă în faţa americancei CoCo Vandeweghe, cu 4-6, 6-3, 7-5. Alte rezultate: Alison Riske (SUA) – Eugénie Bouchard (Canada) 6-4, 6-4; Barbora Strycova (Cehia) – Zarina Dias (Kazahstan) 6-4, 6-4; Johanna Konta (Marea Britanie) – Gabriela Dabrowski (Canada) 6-2, 6-0.

 

 

Ostapenko şi “On Court Coaching”

Prezentă la turneul de la Seul, Jelena Ostapenko a vorbit despre „On Court Coaching”, procedeu despre care crede că ar trebui să fie peste tot (inclusiv turneele Grand Slam) sau să fie interzis la orice fel de competiţie: "Nu ştiu cât este de folositor „On Court Coaching”, mai ales pentru că nu poţi să îi auzi pe antenori. Cred că este nevoie să fie peste tot la fel, adică ori să fie permis şi la Grand Slam, ori să fie interzis peste tot. Practic, atunci când este momentul important pentru tine nu poţi să primeşti sfaturi.  Sunt însă meciuri la care nu am nevoie de ajutor, depinde de situaţie. Sunt momente când ies singură din încurcături chiar dacă am pierdut primul set, dar şi zile în care am nevoie să aud o altă părere în afară de a mea", a declarat jucătoarea letonă, care crede că vina este împărţită în conflictul dintre Serena Williams şi arbitrul Carlos Ramos, la finala US Open. "Cred că amândoi au greşit câte puţin. Dacă ar fi câştigat, Serena ar fi făcut istorie (n.r. ar fi egalat-o pe Margaret Court – 24 de titluri de Grand Slam). A fost un moment greu pentru Serena, se vedea cât de mult îşi doreşte să cucerească trofeul. Poate că arbitrul de scaun nu ar fi trebuit să îi ia acel game, era totuşi o finală atât de importantă, nu un turneu micuţ. Am urmărit finala. Mi-a părut puţin rău pentru ea, mai ales că nu a putut să joace cel mai bun tenis de care e capabilă. Au fost multe emoţii din partea ei", a concluzionat Jelena.

 

 

Comentarii