Şi Deyver Vega a ajuns în elită

miercuri, 13 octombrie 2021, 01:43
2 MIN
 Şi  Deyver Vega a ajuns în elită

 

Jucătorul costarican joacă acum în prima ligă norvegiană

„Ziarul de Iaşi” v-a informat recent în legătură cu situaţia jucătorilor care au evoluat în startul acestui an la Politehnica Iaşi în Liga I şi au plecat din Copou. Faţă de ultimele date legate de echipa pe care antrenorul Nicolo Napoli a retrogradat-o după ce a pierdut toate meciurile de acasă disputate în play-out, a apărut o noutate. Deyver Vega şi-a găsit şi el angajament într-un eşalon de elită, internaţionalul costarican revenind în Norvegia, la Sandefjord. Astfel, la ora actuală, nu mai puţin de 13 foşti jucători ieşeni joacă în formaţii de primă ligă. În Liga I sunt legitimaţi opt fotbalişti: Laurenţiu Brănescu (Faul Constanţa), Răzvan Popa (Dinamo Bucureşti), Nikos Baxevanos şi Doru Popadiuc (Chindia Târgovişte), Sorin Buşu (FCU Craiova), Juan Pablo Passaglia (UTA), Floriano Vanzo (Academica Clinceni) şi Andrei Cristea (CS Mioveni). În afară de Vega, alţi patru foşti “alb-albaştri” evoluează în străinătate la primul nivel: Dzenan Zajmovic la Velez Mostar (Bosnia), Uros Djuranovic la Kolubara Lazarevac (Serbia), Andreias Calcan la Mezokovesd-Zsory (Ungaria) şi Dylan Flores la Cartagines (Costa Rica). De menţionat că Zajmovic şi Djuranovic au deja câte patru goluri marcate în acest sezon.

La un nivel ridicat joacă şi Manuel De Iriondo, la Grenoble, o formaţie puternică din liga a doua franceză, argentinianul bifând opt apariţii în 12 etape în condiţiile în care a fost şi suspendat ca urmare a unei eliminări. La nivelul eşalonului secund mai sunt legitimaţi Pablo Gaitan, om de bază la FC Buzău, şi Rafael Acosta, la Alki Oroklini, în Cipru.

Trăgând linie, dintre cei 18 plecaţi în vară de la Iaşi, 13 sunt la prima ligă, trei în diviziile secunde, doar Joseph Mensah şi Platini negăsindu-şi angajamente, despre ultimul, care merge pe 36 de ani, spunându-se că a renunţat la fotbal.

Drept urmare, cei care susţin că nu calitatea lotului a fost de vină pentru ruşinoasa retrogradare din vară, ci modul dezastruos în care a fost condus clubul au noi argumente în a-şi susţine punctul de vedere.

Mai trebuie amintit că şapte dintre jucătorii care erau legitimaţi la Poli la finalul sezonului trecut, Teodor Axinte, Ianoş Brânză, Răzvan Onea, Marian Cană, Ovidiu Mihalache, Francisc Cristea şi Alexandru Zaharia, sunt şi acum la clubul din Copou.

 

Comentarii