Şofer beat pus direct în cătuşe şu arestat după ce a intrat în şanţ şi a refuzat să meargă la spital. Conducea o maşină care nu avea ITP

luni, 25 iulie 2022, 01:50
1 MIN
 Şofer beat pus direct în cătuşe şu arestat după ce a intrat în şanţ şi a refuzat să meargă la spital. Conducea o maşină care nu avea ITP

Un localnic din Mironeasa a fost arestat după ce a fost prins băut la volan. Acesta avea o alcoolemie uriaşă: 1,83 mg/l alcool pur în aerul expirat. La arestarea acestuia a mai contribuit şi faptul că circula fără inspecţie tehnică, dar şi faptul că a refuzat să fie transportat la spital pentru probe biologice de sânge. 

„Poliţiştii din cadrul Secţiei Rurală Ciurea efectuează cercetări în cadrul unui dosar penal, întocmit sub aspectul săvârşirii infracţiunii de refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice. Din investigaţiile efectuate până în prezent, s-a constatat faptul că un bărbat de 55 de ani ar fi condus un autoturism, pe raza comunei Mironeasa, şi ar fi intrat în rigola drumului. Şoferul a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultând o valoare de 1,83 mg/l alcool pur în aerul expirat, însă acesta a refuzat prelevarea de mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

De asemenea, bărbatul a fost sancţionat contravenţional fiind dispusă retragerea certificatului de înmatriculare, deoarece inspecţia tehnică periodică a autoturismului era expirată. În baza probatoriului administrat în cauză, la data de 20 iulie bărbatul bănuit de comiterea faptei a fost reţinut de poliţişti pentru 24 de ore. La data de 21 iulie, bărbatul reţinut a fost prezentat, cu propuneri legale, Parchetului de pe lângă Judecătoria Iaşi şi Judecătoriei Iaşi, instanţă care a dispus arestarea preventivă a acestuia pentru 30 de zile”, au precizat reprezentanţii Poliţiei Iaşi. 

Comentarii