Soluţii de inovare în agricultură concepute la Iaşi vor fi implementate în Africa

miercuri, 26 octombrie 2022, 01:50
2 MIN
 Soluţii de inovare în agricultură concepute la Iaşi vor fi implementate în Africa

Universitatea de Ştiinţele Vieţii „Ion Ionescu de la Brad” din Iaşi (USV) este implicată într-un proiect ce promovează soluţiile de inovare rurală din ţările dezvoltate, care pot fi puse în practică în Africa. 

Conform reprezentanţilor universităţii, proiectul „Centre de expertiză şi de formare rurale bazate pe cunoaştere, îmbunătăţirea ecosistemelor şi pe cunoştinţe” – RURALITIES oferă „un cadru de expertiză şi de învăţare bazat pe îmbunătăţirea ecosistemelor şi pe acţiuni climatice, incluzând parteneri internaţionali din UE, din ţări europene non-UE şi din ţări africane”.

La sfârşitul săptămânii trecute, asist. dr. Oana Coca şi drd. Alexandru Tudoran, de la Departamentul de Agroeconomie al Facultăţii de Agricultură, împreună cu reprezentanţi ai organizaţiei ieşene Rural Development Research Platform (RDRP), au participat la prima întâlnire de lucru în cadrul proiectului, organizată la Bratislava, în format hibrid: on-site şi online.

„RURALITIES are ca scop identificarea sistemelor socio-ecologice rurale simplificate care promovează soluţii de inovare rurală, creând în acelaşi timp «hub-urile RURALITIES», respectiv multipuncte inovatoare de expertiză şi formare în domeniul inovaţiei rurale. Se propune conceptualizarea, dezvoltarea şi punerea în practică pe continentul african a şase sisteme socio-ecologice rurale simplificate din România, Italia, Regatul Unit, Slovenia şi Spania”, a declarat asist. dr. Oana Coca.

RURALITIES este un proiect european finanţat prin programul HORIZON, realizat de către un consorţiu internaţional format din 52 parteneri, în care România este reprezentată de USV Iaşi, asociaţia RDRP, compania YXS AVALANA şi GAL Siret Moldova. Proiectul se derulează pe o durată de 60 luni, octombrie 2022 – octombrie 2027. 

Comentarii