Spitalul județean Pitești: pacienții de la psihiatrie erau ținuți lângă magazia centralei termice

joi, 24 august 2023, 09:54
1 MIN
 Spitalul județean Pitești: pacienții de la psihiatrie erau ținuți lângă magazia centralei termice

La spitalul județean Pitești, pacienții de la psihiatrie erau ținuți în magazia centralei termice, a relatat, azi, prefectul județului, după un control al Direcției de Sănătate Publică (DSP) la acest spital.

„Primele concluzii ale comisiei de control în spitale confirmă o parte din sesizările făcute de argeşeni! Nu este respectat timpul maxim de preluare a unui pacient în zona de tratament, nici prioritizarea la laboratorul de imagistică. Probleme au fost depistate şi pe linia securităţii la incendiu: mai multe uşi blocate împiedicau evacuarea în caz de urgenţă”, anunța, încă de la 11 august, prefectura.

„O parte dintre nereguli au fost făcute publice. Totodată, am transmis şi faptul că la Secţia Psihiatrie a Spitalului de Urgenţă Piteşti mai mulţi pacienţi erau trataţi într-un salon amenajat în clădirea tehnică! Salonul cu 6 paturi era amenajat într-un imobil care adăposteşte centrala termică, magazia, fără să existe autorizaţie de securitate la incendiu. Salonul are un perete comun cu centrala termică şi un alt perete comun cu magazia. 3 femei erau internate la momentul controlului”, a declarat, la 23 august, prefectul Radu Perianu. Citeşte mai mult pe defapt.ro.

Comentarii