Știai că nuanțele pe care le porți îți dezvăluie personalitatea?

joi, 02 mai 2019, 10:11
3 MIN
 Știai că nuanțele pe care le porți îți dezvăluie personalitatea?

Ce ai zice dacă ți-am spune că hainele sunt cel mai mare barfitor al propriei tale persoane? Ei bine, se spune că în 7 secunde îți poți face o primă părere despre o persoană, strict prin prisma aspectului. Astfel, se pare că hainele pe care le porți vorbesc despre tine și pot crea o primă impresie pentru cei din jur. Cât de bună…acest lucru ține doar de tine.
 
Dar și culorile pe care le porți pot vorbi despre tine și pot scoate la iveală trăsături de caracter cu care tu te identifici. Iată câteva:
 
1)    Negru – este culoarea autorității, a forței și a eleganței supreme. Cel mai mare avantaj al acestei culori este că te face să arăți mult mai suplă, asta dacă ai ceva probleme cu greutatea. Se știe că negrul subțiază, astfel că dacă vrei să apelezi la mici trucuri pentru a-ți ascunde micile imperfecțiuni, negrul te va ajuta. Această culoare nu are vârstă și va fi la modă indiferent de trend-uri, iar în topul articolelor vestimentare preferate în această nuanță se regăsesc bluzele pentru damă, care se potrivesc oricărui tip de outfit ai alege.
 
2)    Alb – este culoarea purității și a inocenței. Dacă iubești această nuanță, înseamnă că ești o persoană liniștită și visătoare. De altfel, miresele poartă rochie albă la nuntă tocmai pentru a simboliza puritatea și dragostea sinceră. Fiind o culoare neutră, merge integrată în extrem de multe ținute, iar în această nuanță poți găsi cămăși pentru femei pe site-ul Lafemme, articole vestimentare care îți vor completa cu succes o ținută business.
 
3)    Albastru – este o culoare care simbolizează seriozitate, responsabilitate. Persoanele care poartă albastru impun respect, de altfel albastrul este o culoare foarte des întâlnită pentru ținute de interviu, de ceremonii, etc. Albastrul declanșează în corp secreția unor substanțe chimice cu efect de relaxare și liniștire, fiind foarte des utilizată și în amenajarea dormitorului.
 
4)    Roșu – simbolizează pasiunea, iubirea. Persoanele care adoră să poarte roșu sunt extrem de pasionale și temperamentale. Spre deosebire de negru care subțiază, hainele roșii îngrașă, astfel că dacă ai o siluetă silfidă, atunci hainele roșii ți-o vor scoate în evidență. Trebuie să ai grijă, totuși, în ce context porți roșu, deoarece nu toate întâlnirile și evenimentele sunt potrivite pentru așa o culoare intensă.
 
5)    Verde – este culoarea naturii, vieții. Persoanele care poartă haine verzi sunt pline de viață, de optimism, sunt calme și calculate. Verdele emană și un aer mai sobru, dar și rafinat în același timp. În Evul Mediu, miresele purtau rochii verzi deoarece această nuanță simboliza fertilitatea.
 
6)    Maro – este culoarea pământului, autenticității. Persoanele care poartă nuanțe de maro sunt elegante, simple, unice. Nuanțele pământii îți conferă o seducție și o eleganță ieșite din comun. Este o culoare preferată mai mult de bărbați, însă există și femei care preferă sa aibă outfit-uri în aceste tonuri.
 
În concluzie, culorile vorbesc foarte mult despre noi. Probabil că nu te-ai gândit niciodată la acest aspect atunci când ți-ai achiziționat hainele preferate, însă e interesant de știut că instinctul pe care îl ai cu privire la culorile pe care le porți pot fi un semn al personalității tale care poate fi perceput de către cei din jurul tău.
 
Photo: www.shutterstock.com

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii