Ştiaţi că un fotbalist din generaţia de aur s-a mutat de ceva timp la Iaşi? Va antrena Miroslava

joi, 30 iunie 2022, 01:50
2 MIN
 Ştiaţi că un fotbalist din generaţia de aur s-a mutat de ceva timp la Iaşi? Va antrena Miroslava

Scăpată cu emoţii de retrogradarea din Liga a III-a de fotbal, Ştiinţa Miroslava a schimbat conducerea tehnică. Formaţia din comuna de lângă Iaşi va fi condusă în sezonul viitor de un fost fotbalist din Generaţia de Aur, Tibor Selymes. 

Fost jucător la FC Braşov, Dinamo Bucureşti, Cercle Bruges (Belgia), Anderlecht (Belgia), Standard Liege (Belgia), Haladas (Ungaria), Debrecen (Ungaria) şi AEL Limassol (Cipru), Selymes (52 de ani) a îmbrăcat de 46 de ori tricoul naţionalei şi a fost prezent la trei turnee finale: Mondialele din ’94 şi ’98 şi Euro ’96. Campion al României cu Dinamo, în 1992, şi al Belgiei, cu Anderlecht, în 2000, fostul jucător de bandă stângă a renunţat la cariera de fotbalist în 2005, când a lucrat, pentru două sezoane, ca director tehnic la Sopron, în Ungaria. A antrenat apoi, până în 2017, numeroase echipe: Liberty Salonta, Sportul Studenţesc, Astra, FC Târgu Mureş, Dinamo II, Săgeata Năvodari, Kaposvar (Ungaria), Oţelul Galaţi, Petrolul Ploieşti, Delta Tulcea şi Olimpia Satu Mare. În sezonul 2018-2019 a fost numit director sportiv la Politehnica Iaşi, club de care s-a despărţit la începutul lui 2019, după mai multe contre dure cu preşedintele de atunci al ieşenilor, Adrian Ambrosie. După ce a fost îndepărtat de la Poli, Selymes a acţionat clubul în judecată. În toamna anului trecut, fostul internaţional a câştigat un proces cu Poli în urma căruia a obţinut circa 100 000 de lei.

“Sunt stabilit în Iaşi de ceva timp şi mi-era dor să reintru în circuitul fotbalistic. Am fost ofertat de Miroslava, o localitate superbă, cu un primar inimos, domnul Niţă, care acordă atenţie sportului. Am văzut ce condiţii sunt şi am acceptat să preiau echipa. Sigur, ţinând cont de problemele din sezonul trecut, este foarte mult de muncă. Nu mă sperie însă asta. Sunt gata să fac o echipă frumoasă, cu mulţi tineri, care să poată creşte în viitor” a declarat Selymes.

Acesta a mai spus că va colabora cu Benone Dohot pentru postul de antrenor de portari şi că va mai căuta un antrenor secund. 

Comentarii