Sticlele de whisky furate s-au spart de podea chiar după casa de marcat

marți, 25 ianuarie 2022, 21:36
1 MIN
 Sticlele de whisky furate s-au spart de podea chiar după casa de marcat

Un hoţ de supermarket a făcut o greşeală de începător. A încercat să treacă de casele de marcat cu marfa furată, fără să fi cumpărat formal măcar un pachet de biscuiţi. Evident, a fost oprit imediat de agenţii de pază, ocazie cu care furtul a fost descoperit.

În dimineaţa zilei de 30 decembrie 2020, Iulian Mihalachi a intrat în magazinul Kaufland Păcurari cu gândul de a fura alcool. A mers direct la raftul care-l interesa, de unde a luat două sticle de whisky, de mărci diferite, în valoare totală de aproape 500 de lei. Le-a scos din cutie şi a introdus o sticlă în borsetă, iar a doua, sub geacă. A ieşit prin zona caselor de marcat fără a pune pe bandă niciun produs, ceea ce a atras atenţia asupra sa. A fost oprit la ieşire de un agent de pază, care i-a cerut să prezinte borseta la control.

Mihalachi a încercat să fugă, iar agentul l-a prins de geacă, hoţul fiind imobilizat cu ajutorul a doi clienţi. Atât sticla de sub geacă, cât şi borseta au căzut, sticlele spărgându-se.

Mihalachi a fost trimis în judecată pentru furt. Pe parcursul cercetării judecătoreşti, el şi-a recunoscut vina şi a achitat costul băuturii risipite. Acest fapt a fost luat în calcul de magistraţii Judecătoriei, care au stabilit în sarcina hoţului o pedeapsă de 2 ani şi 6 luni de închisoare, cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de 4 ani. Sentinţa poate fi însă modificată la nivelul Curţii de Apel, fiind atacată de procurori. Instanţa superioară va reanaliza cazul pe 9 martie.

Comentarii