Studenţii de la UAIC şi TUIASI vor învăţa cum să investească pe bursă

vineri, 04 februarie 2022, 02:50
2 MIN
 Studenţii de la UAIC şi TUIASI vor învăţa cum să investească pe bursă

Studenţii şi masteranzii de la Universitatea "Alexandru Ioan Cuza" din Iaşi şi Universitatea Tehnică "Gheorghe Asachi" din Iaşi fac parte dintr-un program de educaţie financiară demarat de către Autoritatea de Supraveghere Financiară. 

Astfel, aceştia vor putea folosi în mod gratuit platforma demo de tranzacţionare a Bursei de Valori Bucureşti, cu scopul de a învăţa ce înseamnă să fii investitor şi ce presupune asta. "Programul este unul didactic, care nu implică riscuri financiare sau folosirea banilor proprii. Proiectul educaţional va începe pe data de 21 martie 2022 şi va debuta cu un seminar online de training, organizat cu scopul înţelegerii noţiunilor de bază ale unei investiţii pe piaţa de capital, dar şi a modalităţii de accesare şi de funcţionare a platformei de tranzacţionare", au transmis reprezentanţii Autorităţii de Supraveghere Financiară.

Accesul la platforma demo a BVB va fi disponibil timp de patru săptămâni, până pe data de 15 aprilie 2022. Pe întreaga perioadă, participanţii vor beneficia de consultanţă gratuită în cazul în care vor avea nevoie de ajutor sau de îndrumare. "Practic, acest program se bazează pe experienţe de învăţare de tip learning-by-doing, un concept modern de studiu. Pentru a se înscrie la acest program, studenţii vor completa un formular online pe care îl vor primi de la universitatea de care aparţin. Înscrierile pot fi făcute până la data de 14 martie 2022", au mai spus reprezentanţii ASF. Sunt 24 de universităţi partenere în acest program din toată ţara, programul ASF desfăşurându-se în cadrul Global Money Week, 21 – 25 martie, un eveniment global de educaţie financiară. 

Comentarii