Studentul ucigaş condamnat pe viaţă acum două luni s-a săturat de puşcărie: vrea afară!

vineri, 22 februarie 2019, 02:50
3 MIN
 Studentul ucigaş condamnat pe viaţă acum două luni s-a săturat de puşcărie: vrea afară!

Aurelian Giosan, tânărul care a vrut să-şi ucidă doi colegi de cameră în timp ce dormeau, dar a reuşit numai într-un caz, a depus la instanţă o contestaţie în anulare. Deşi probele în baza cărora a fost condamnat sunt indubitabile, el susţine în continuare că e victima unei confuzii.

Studentul criminal din căminul C4 – Târguşor al Universităţii „Al.I. Cuza“ susţine în continuare că a fost condamnat pe nedrept. Aurelian Giosan, care studia Economia, a primit, la finele lunii decembrie 2018, pedeapsa maximă, închisoare pe viaţă, însă este nemulţimit de soluţie, şi a depus o contestaţie în anulare la Curtea de Apel Iaşi. Judecătorii i-au înregistrat cererera şi au stabilit termen pentru 8 aprilie, atunci când vor decide dacă vor admite sau nu, de principiu, cererea lui Giosan. Studentul condamnat la detenţie pe viaţă nu a recunoscut de la bun început faptele, atât el, cât şi familia susţinând că măcelul din Căminul C 4, din 2015, ar fi fost comis de o altă persoană.

De menţionat că, prin sentinţă, Giosan a fost obligat şi la plata unor daune de 500.000 de euro. Conform anchetatorilor, în dimineaţa zilei de 9 noiembrie 2015, în jurul orelor 5.45-6, doi studenţi din camera 23 a căminului C4 din complexul Târguşor Copou, situată deasupra celei în care a avut loc crima, au auzit „zgomote înfundate, ca de lovituri“, venind dinspre camera 49, locul crimei. La un moment dat, studenţii au auzit şi expresia „taci, mă!“, după care lucrurile s-au liniştit, iar ei s-au culcat. În jurul orelor 6.45-6.50, un tânăr de la etajul 1 a strigat după ajutor după ce a văzut că din camera 49 ieşea fum. Ulterior, cu ajutorul paznicului, un student a spart uşa şi a zărit imagini maca­bre. „În cameră ardeau mocnit nişte pături adunate în mijlocul camerei, pătura de pe primul pat de jos din partea stân­gă şi pătura de pe patul din dreapta, de lângă geam. Pe po­dea, lângă paturile din partea stângă cu faţa în sus, se afla Harpă Casian, care avea o mână în ghips, iar pe patul din partea dreaptă, de lângă geam, cu faţa în sus, îmbrăcat doar în pantaloni scurţi, se afla Victor Nour“, au precizat anchetatorii. Patru martori i-au scos din cameră pe Harpăşi Nour şi au încercat să le acorde primul ajutor.

„Întrucât a văzut că persoana vătămată Harpă Casian încerca să îi spun ceva, martorul A.A. s-a aplecat asupra acesteia, iar victima a cerut ochelarii. Un alt student i-a adus o pereche de ochelari din cameră. Întrebându-l «cine a făcut asta?», victima i-a răspuns lui A.A.: «Un coleg de cameră m-a înjunghiat… Aurelian Giosan»“.Giosan, originar din judeţul Neamţ, a fost, ulterior, identificat de Poliţie şi încătuşat. Un portret psihiatric al lui Giosan, realizat de experţi în timpul procesului, releva că acesta „nu manifestă empatie faţă de victime, regret faţă de faptele comise, conturează o periculozitate extremă a acestuia, dovedind pe deplin riscul concret pentru ordinea publică pe care îl reprezintă punerea sa în libertate.“ 

Comentarii