Suporteri, atârnați-vă pofta în cui!

miercuri, 01 iulie 2020, 01:43
3 MIN
 Suporteri, atârnați-vă pofta în cui!

Este foarte puţin probabil ca în acest sezon să se mai joace meciuri de fotbal cu spectatori, conform celor spuse de ministrul Ionuţ Stroe

 

Numeroşii suporteri ai echipelor de fotbal din România nu au prea multe şanse să-şi susţină favoriţii din tribune îl acest sezon, Astfel susţine, ministrul Tineretului şi Sportului, Ionuţ Stroe: „Şansele sunt destul de mici pentru că, din păcate, cifrele pandemiei au revenit la cote îngrijorătoare. Din păcate, gradul de conformare voluntară sau responsabilitatea sunt la cote minime. Mult aşteptata relaxare de la 1 iulie a fost amânată, pe bună dreptate, nici noi în sport nu facem niciun fel de excepţie. Ne dorim, atât noi, cât şi cluburile, spectatorii, există o aşteptare publică evidentă pentru aceste meciuri de fotbal, pentru toate competiţiile sportive cu spectatori, dar trebuie să avem răbdare şi precauţie. Momentul în care vom decide reluarea competiţiilor cu spectatori cu siguranţă va fi unul în care cifrele vor fi la cote minime sau să tindă către zero. Toate ţările din Uniunea europeană au aceste măsuri restrictive, nu bucură pe nimeni acest lucru, dar evident toţi trebuie să ţinem cont de această pandemie. Spectacolele sportive sunt evenimente cu risc ridicat epidemiologic”, spune Stroe adăugând că a lucrat la un scenariu prin care să se poată asigura spectatori pe stadioane, dar acest lucru va intra în vigoare doar în momentul în care nu vom mai avea această pandemie. „Va fi un număr redus, cifrele pe care lucrăm se situează undeva la zece la sută din capacitatea stadioanelor din România, cu rezervare prealabilă, am explicat modul în care se va face accesul controlat pe stadioane, modul în care se vor aşeza cu respectarea extrem de atentă a locului fiecăruia, rezervat online, dar numai în condiţiile în care cifrele pandemiei vor fi foarte, foarte mici, în care se va vedea o descreştere. În mod evident, tot ceea ce presupune decizie la aceste adunări de persoane în zona competiţiilor sportive trebuie însoţită de cifre optimiste, cel puţin, dacă nu chiar minime în ceea ce priveşte evoluţia pandemiei în România”, a declarat Stroe, la Digi24.

………….

Cluburile sportive școlare, liceele și școlile gimnaziale cu clase cu program sportiv îşi pot relua activitatea sportivă (antrenamente/participare la competiții oficiale), începând de luni, cu respectarea prevederilor Ordinului comun al Ministerul Tineretului și Sportului și Ministerul Sănătății. „Activitatea se poate relua în aceleaşi condiţii în care orice club sportiv din această ţară îşi desfăşoară activitatea, îşi desfăşoară restricţionat antrenamentele. Este o corelare între calendarul de pregătire şi activitate sportivă a cluburilor sportive şi a liceelor cu program sportiv din cadrul Ministerului Educaţiei Naţionale şi celelalte cluburi care începuseră deja această pregătire, în perspectiva reluării competiţiilor, poate din toamna acestui an „, a precizat el. 

 

Comentarii