Surpriza Renault pentru români: când se lansează Dacia electrică și cât costă

miercuri, 19 februarie 2020, 12:11
2 MIN
 Surpriza Renault pentru români: când se lansează Dacia electrică și cât costă

La aproape o săptămână după ce-a confirmat că vom avea o Dacia electrică, Renault confirmă și data de prezentare. Și, da, e o veste bună, scrie playtech.

Renault a anunțat că Dacia electrică nu va veni prea curând. E programată pentru vânzare în 2021 – 2022. Vestea bună e însă că aflăm ce-are special înainte de acel moment. Renault a confirmat acum că Dacia electrică va fi prezentată în martie, la salonul auto din Geneva.

Dacia reprezintă un capitol nou și își începe revoluția sa electrică. Așa cum e cunoscută marca drept «compania care schimbă regulile industriei», Dacia intră pe piața de automobile electrice și va prezenta un concept de mașină 100% electrică. O revoluție construită pe cei peste 10 ani de experiența ai Grupului Renault în mobilitate electrică.

Renault a pregătit un eveniment, la standul Dacia, pe 3 martie. Totodată, va prezenta și noul motor TCe 100 ECO-G. E alegerea pentru echipare cu GPL pe mașinile din gama sa. Cu o alimentare duală, poți parcurge distanțe mai mari, să poluezi oarecum mai puțin și să cheltui mai puțin pe combustibil.

Conform detaliilor oferite de Renault, modelul electric va fi gândit în special pentru mediul urban. Cam cum e Renault K-ZE în China. De altfel, numele de cod ales de Renault pentru acest model este Dacia Urban City. Nu te aștepta la o autonomie prea mare, poate undeva la 200-250 kilometri cu o încărcare.

Până acum s-a vehiculat că Dacia electrică va fi construită pe K-ZE. Astfel, vorbim de-o mașină cu un ipotetic motor electric de 33 kW (45 CP) și o viteză maximă de 105 km/h. Autonomia e între 270 kilometri până la 350 kilometri în mediul urban. Totuși, prețul ar fi mai mare decât al unui model obișnuit al producătorului român. Până acum e estimat la circa 20.000 de euro.

Comentarii