Tehnicianul care vindea paşapoarte pentru cai cu sacoşa, sub control judiciar

joi, 17 ianuarie 2019, 23:10
2 MIN
 Tehnicianul care vindea paşapoarte pentru cai cu sacoşa, sub control judiciar

Tribunalul Iaşi a menţinut măsura controlului judiciar pe numele consilierei Costela Brânzanu, din cadrul Oficiului pentru Ameliorare şi Reproducţie în Zootehnie (OARZ) Iaşi. 

Aceasta este acuzată de anchetatori de luare de mită după ce ar fi oferit documente necesare sacrificării unor cai către samsari de animale. Funcţionarul a fost prins în flagrant luând mită de la reprezentanţii unei firme, după ce procurorii ieşeni au obţinut informaţii conform cărora la un abator din localitatea Şerbăuţi, judeţul Suceava, ar fi fost transportate pentru a fi sacrificate cabaline pentru care proprietarii nu aveau documente de provenienţă sau aveau documente întocmite în fals.

„În data de 14.02.2018, inculpata Brânzanu Costela a fost surprinsă de către organele de urmărire penală în momentul imediat următor primirii sumei de 1.500 lei de la numita R. Z, concubina suspectului G. G., care se afla împreună cu numitul P. D.“, se arată în referatul prin care procurorii au solicitat arestul la domiciliu pentru Brânzanu. Judecătorii au respins solicitarea Parchetului şi au dispus cercetarea funcţionarului sub măsura controlului judiciar. Una dintre interdicţii este şi cea de a-şi exercita profesia în baza căreia se presupune că ar fi comis fapta. Procurorii spun cred că, în schimbul sumei de 1.500 de lei, Brânzanu le-ar fi înmânat o sacoşă cu 206 paşapoarte necesare transportului şi sacrificării animalelor, documente întocmite fără respectarea legii. Sacoşa ar fi fost predată Zenoviei Radu, concubina unui samsar de animale pe nume Gheorghe Ghimpu, în zona McDonalds de la Gară. 

Comentarii