Tineri acuzaţi de viol, judecaţi sub control judiciar

luni, 24 august 2020, 01:50
1 MIN
 Tineri acuzaţi de viol, judecaţi sub control judiciar

Magistraţii ieşeni au decis,la finele săptămânii trecute, să menţină măsura controlului judiciar impus în cazul a trei tineri din Păun, comuna Bârnova, care sunt acuzaţi că ar fi abuzat sexual de o minoră de 17 ani. Mihai N. (17 ani), Constantin Rânţar şi Sebastian Zamfir au scăpat astfel de arest preventiv, ei fiind încătuşaţi în luna august. 

Victima din acest caz, care are 17 ani, a mers, la finele lunii iunie 2019, la o petrecere la iubitul ei din Păun. A şi rămas acolo câteva zile, iar după ce a plecat şi-a uitat telefonul la domiciliul minorului. Pe 8 iulie, a mers să îşi ia telefonul, în aceea seară cerându-i-se de către iubitul ei să întreţină raporturi sexuale cu Rînţar şi Zamfir.

Fata s-a opus, potrivit datelor din anchetă, fiind lovită puternic de către unul dintre agresori şi violată de ambii adulţi, susţin procurorii. Minora nu a povestit prin ce a trecut nimănui, o prietenă de a sa observând loviturile evidente de pe faţa sa după câteva zile. Fata a sunat-o pe mama victimei, care munceşte în străinătate, şi i-a povestit ce a păţit fiica ei. Femeia a fost cea care, pe 27 iulie, a mers la Poliţie şi a formulat plângere penală. În septembrie, cei trei inculpaţi au fost trimişi în judecată. Ei nu recunosc comiterea faptelor şi susţin că actele sexuale au fost consimţite.

Comentarii