Trei concurenţi la licitaţia pentru curăţenia tramvaielor şi autobuzelor

Firma care a prestat aceste servicii în ultimii ani este în competiţie cu o firmă băcăuană şi cu una din grupul de companii Romprest.

vineri, 23 februarie 2018, 02:50
2 MIN
 Trei concurenţi la licitaţia pentru curăţenia tramvaielor şi autobuzelor

Compania de Transport Public are la dispoziţie exact o lună ca să evalueze ofertele depuse pentru adjudecarea serviciilor de curăţenie şi igienizare în autobuzele şi tramvaiele sale. La licitaţia prin care CTP pune la bătaie aproape trei milioane de lei s-au primit, pentru prima dată în ultimii ani, mai mult de o ofertă. Licitaţia s-a ţinut pe principiul preţului cel mai scăzut, iar participanţii sunt: SC CFI Solution SRL, din Iaşi, firmă care a asigurat aceste servicii în ultimii trei ani, SC Kill Pest SRL, din Bacău, şi SC Romprest Servicii Integrate SRL, din Bucureşti.

Faţă de anul trecut, SCP va cheltui cu 50 la sută mai mulţi bani pentru aceste servicii, în vreme ce parcul auto a crescut cu circa o treime, ajungând la 203 autobuze, 139 de tramvaie şi 11 microbuze. Pentru fiecare dintre aceste autovehicule, trebuie efectuate servicii de curăţenie de două ori pe zi. Înfiinţată în iulie 2013, CFI Solution a luat primul contract (132.750 lei) cu operatorul de transport public prin încredinţare directă în ianuarie 2014. În următorii trei ani, firma ieşeană a încheiat contracte cu CTP în valoare totală de peste 4,6 milioane lei. În perioada 2014-2016, profitul anual al firmei a fost de aproape 675.000 lei, la o cifră medie de afaceri de circa 1,3 milioane lei.

Romprest Servicii Integrate SRL e deţinută de Compania Romprest Service SA şi de Grecu Theodor Constantin. La rândul ei, Compania Romprest Service SA este deţinută de: firma canadiană Detaco LTD (43%), Europrest Invest SRL (30%, asociat unic Dracea Andrei Mihai), Premium Management Team SRL (14%, asociat unic Budeanu Radu Ioan), Compania Naţională Aero­porturi Bucureşti SA (10%, asociaţi statul şi Fondul Proprietatea) şi Firstcom LLC (firmă americană, 4%). Firma canadiană a fost reprezentată în mai multe AGA de către Florian Walter, iar unul dintre cei cinci administratori ai Companiei Romprest Service este Alexandru Cosmin Walter, fiul acestuia. Florian Walter a fost acţionar al echipei de fotbal „U“ Cluj, dar numele lui este menţionat în mai multe dosare penale instrumentate de procurorii DNA.

Compania Romprest Service SA operează, prin intermediul unei alte firme (Romprest Energy), în domeniul managementului deşeu­rilor în judeţele vecine Su­cea­va şi Vaslui. Este prima dată când licitează pentru servicii pe piaţa ieşeană. 

 

Comentarii