UE adoptă un plan de ajutor de 118 milioane de euro pentru Autoritatea palestiniană

vineri, 22 decembrie 2023, 17:00
1 MIN
 UE adoptă un plan de ajutor de 118 milioane de euro pentru Autoritatea palestiniană

Comisia Europeană a anunţat vineri că a adoptat un pachet de ajutor de 118 milioane de euro pentru susţinerea Autorităţii palestiniene, relatează Reuters.

Comisia a precizat că ajutorul va contribui la plata salariilor şi pensiilor funcţionarilor civili din Cisiordania, a alocaţiilor sociale pentru familiile vulnerabile şi a transferurilor de pacienţi la spitale din Ierusalimul de Est. UE este de asemenea pregătită să continue să ajute Autoritatea palestiniană pe termen lung, a declarat preşedinta Comisiei Europene.

"Reflectăm la un pachet mai amplu pe termen mediu pentru anul următor pentru a contribui la stabilitatea economică şi politică a Fâşiei Gaza şi a Cisiordaniei, odată ce condiţiile o vor permite în teren, în cadrul eforturilor internaţionale mai ample de a reinstitui soluţia celor două state", a mai precizat Ursula von der Leyen (FOTO), citată în comunicat.

Pentru 2024, UE a pus de asemenea deoparte 125 de milioane de euro în ajutor umanitar pentru oamenii din Fâşia Gaza sub asediu, unde şeful diplomaţiei UE, Josep Borrell, a spus că penuriile alimentare au ajuns la niveluri fără precedent. "Este o evoluţie gravă şi ar trebui să fie o alarmă pentru lumea întreagă ca să acţioneze acum pentru a preveni o catastrofă umanitară", a afirmat el.

"Ajutorul trebuie să ajungă la cei care au nevoie de el prin toate mijloacele necesare, inclusiv coridoare şi pauze umanitare", a adăugat Borrell.

SURSA: Agerpres

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii